Φωτιά στην Εύβοια: Δύσκολη η κατάσταση – Αποστέλλονται ενισχύσεις

Ενισχύονται οι δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής. Καλύτερη η εικόνα του πύρινου μετώπου στη Ναυπακτία.

Διαστάσεις έχει πάρει λόγω και των δυνατών ανέμων εντάσεως 5 μποφόρ και του δύσβατου της περιοχής, η φωτιά που έχει ξεσπάσει από νωρίτερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση και δασική έκταση, ανάμεσα στα χωριά Γαία και Κρεμαστός, του δήμου Κύμης – Αλιβερίου Εύβοιας.

Φωτιά στην Εύβοια-Άμεσος κίνδυνος για τα χωριά δεν φαίνεται ακόμα να υπάρχει, ωστόσο λόγω και των συνθηκών αποφασίστηκε να αποσταλούν επιπλέον ενισχύσεις και ελικόπτερο συντονισμού, ενώ μεταβαίνει και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), καθώς θεωρούνται ύποπτες οι συνθήκες που ξέσπασε η συγκεκριμένη φωτιά κοντά στο χωριό Γαία.

Επί του παρόντος στο σημείο επιχειρούν 24 άντρες της Πυροσβεστικής με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Ναύπακτο
Αναφορικά με την φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα το μεσημέρι στην περιοχή Χάνια Γαβρολίμνης Ναυπακτίας, εκεί η εικόνα είναι καλύτερη και επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων των δασοκομάντος, 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει και μία φωτιά που ξέσπασε στην Ζάκυνθο, εκεί όμως η επέμβαση ήταν άμεση και οριοθετήθηκε σχεδόν στο ξεκίνημά της.

Διαβάστε επίσης:

Loading...