Αρχική » Εξελίξεις στην Βαλτική-Σπεύδει στο Καλίνινγκραντ ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Β.Πούτιν

Εξελίξεις στην Βαλτική-Σπεύδει στο Καλίνινγκραντ ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Β.Πούτιν

από admin
Εξελίξεις στην Βαλτική. Ένας από τους βασικούς συμμάχους του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε σήμερα στον ρωσικό

Ένας από τους βασικούς συμμάχους του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε σήμερα στον ρωσικό θύλακα Καλίνιγκραντ για να συζητήσει την εθνική ασφάλεια εν μέσω διαμάχης με τη Λιθουανία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, που απαγόρευσε τη διέλευση προς το ρωσικό έδαφος προϊόντων που υπόκεινται σε κυρώσεις της ΕΕ.


Ο Νικολάι Πατρούσεφ, ο ισχυρός γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, θα προεδρεύσει συνεδρίασης για την ασφάλεια στο Καλίνινγκραντ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με το RIA, το ταξίδι του, που περιλαμβάνει συζήτηση για τις μεταφορές, σχεδιάστηκε πριν το Βίλνιους απαγορεύσει τη διέλευση προϊόντων που υπόκεινται σε κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του εδάφους της Λιθουανίας προς και από τον θύλακα, επικαλούμενο τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τις κυρώσεις.

Το Καλίνινγκραντ, παλαιότερα γνωστό ως Κένιγκσμπεργκ, πρωτεύουσα της Ανατολικής Πρωσίας, κατελήφθη από τον Κόκκινο Στρατό τον Απρίλιο του 1945 και προσχώρησε στη Σοβιετική Ένωση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρίσκεται μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, της Πολωνίας και της Λιθουανίας.

Η Λιθουανία δήλωσε ότι η απαγόρευση στη διέλευση των προϊόντων που υπόκεινται σε κυρώσεις από το έδαφός της είναι απλά η εφαρμογή των ευρωπαϊκών κυρώσεων, που εντάσσονται στα ευρύτερα μέτρα με στόχο να τιμωρηθεί ο Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards