Αρχική » Financial Times : Έρχεται το Italexit και η ΔΙΑΛΥΣΗ της Ε.Ε

Financial Times : Έρχεται το Italexit και η ΔΙΑΛΥΣΗ της Ε.Ε

από admin
Financial Times πως η κατάσταση σήμερα είναι πολύ πιο ανησυχητική από ό,τιι ήταν κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά.

Η κρίση του COVID-19 διχάζει εκ νέου την Ευρώπη ως προς την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της και ενισχύει τις φωνές των ευρωσκεπτικιστών.

Αυτό είναι εξαιρετικά έντονο στην Ιταλία, το τρίτο μεγαλύτερο μέλος της Ευρωζώνης, όπου ακόμη και στους κόλπους των πλέον φιλοευρωπαϊκών κομμάτων υπάρχουν φωνές, που αναρωτιούνται πλέον ποιος ο λόγος να μένει η χώρα στην Ένωση.Όπως εξηγούν σε αναλυτικό ρεπορτάζ οι Financial Times

τη στιγμή που η χώρα βιώνει την πιο οδυνηρή κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με περισσότερους από 15.000 θανάτους από τον covid-19 και με την οικονομία σε τροχιά άνευ προηγουμένου ύφεση η φιλοευρωπαϊκή ελίτ στην Ιταλία αισθάνεται πως η Ε.Ε. έχει εγκαταλείψει στη μοίρα της τη χώρα.

Ο Κάρλο Καλέντα επικεφαλής του φιλοευρωπαϊκού κόμματος Δράση, κάνει λόγο για μία «μαζική στροφή» στα αισθήματα ευρύτερα της κοινωνίας απέναντι στην κοινότητα.Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα το 67% των συμμετεχόντων δήλωσε πως θεωρεί τη συμμετοχή στην Ένωση μειονέκτημα για τη χώρα.

Το ποσοστό ήταν 47% τον Νοέμβριο του 2018.  Ο Ντόναλντ Τουσκ, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σχολίασε στους Financial Times πως η κατάσταση σήμερα είναι πολύ πιο ανησυχητική από ό,τι ήταν κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά.

Οι Ευρωπαίοι αναλυτές στους Financial Times

Ο Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας πιστεύει  πως η πικρία για την αδυναμία της Ε.Ε. να στηρίξει ουσιαστικά την Ιταλία θα μπορούσε να αλλάξει οριστικά τα δεδομένα στην πολιτική σκηνή της χώρας υπέρ του.Όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές υπήρχε έως και πριν από λίγο καιρό η αίσθηση ότι οι αντι-ευρωπαϊκές δυνάμεις περιθωριοποιούνται.

Τώρα έρχονται στο προσκήνιο με μεγαλύτερη δυναμική από ποτέ. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα συγκεντρωθούν και θα προσπαθήσουν να βρουν μία συμβιβαστική λύση ουσιαστικής στήριξης των οικονομιών του Νότου και όχι μόνο που υποφέρουν, την ώρα που Γερμανία και Ολλανδία λένε επίμονα όχι στην έκδοση κορωνο-ομολόγων.

Εάν επιμείνει η ατολμία και ο διχασμός στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών τότε όπως προειδοποιούν και οι Financial Times, η Ε.Ε. μπορεί τελικά να χάσει την Ιταλία. πηγήLoading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards