Αρχική » Φωτιά στην Πεντέλη: Δραματική προειδοποίηση Κολυδά

Φωτιά στην Πεντέλη: Δραματική προειδοποίηση Κολυδά

από admin
Φωτιά στην Πεντέλη: Δραματική προειδοποίηση Κολυδά

Δραματική είναι η πρόβλεψη του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες αναφορικά με τη φωτιά στην Πεντέλη, η οποία λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του, η μέση ένταση των ανέμων τη νύχτα μπορεί να μην ξεπερνά τα 5 με 6 μποφόρ, ωστόσο οι ριπές του ανέμου θα φτάνουν 7-8 μποφόρ.

Φωτιά στην Πεντέλη: Σημειώνει, δε, ότι «οι συνθήκες θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολες και το βράδυ, ενώ πριν τα ξημερώματα θα ενισχυθούν».

Δυσοίωνη η πυρομετεωρολογική εικόνα
Στο ίδιο μήκος κύματος, όπως κατέγραψαν νωρίτερα οι επιστήμονες του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών, οι άνεμοι το πρωί θα είναι χειρότεροι.

Συγκεκριμένα γράφει το Meteo.gr: «Στην ευρύτερη περιοχή και με βάση μετρήσεις από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr πνέουν Β/ΒΑ άνεμοι με μέσες εντάσεις που φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και ριπές που προσεγγίζουν τα 50-60 km/h.

Με βάση την ανάλυση των τελευταίων διαθέσιμων προγνωστικών δεδομένων και για τις αμέσως επόμενες ώρες (19.07 18:00 – 20.07 04:00/05:00) περιμένουμε μικρή εξασθένιση των ισχυρών ανέμων και ανάκαμψη της υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης σε επίπεδα μεγαλύτερα του 10 %, βελτιώνοντας έτσι τις δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες που τώρα επικρατούν.

Μέχρι αυτήν την πρόβλεψη τα πράγματα είναι αισιόδοξα, όμως όπως αναφέρεται: «οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν εκ νέου από τις πρώτες πρωινές ώρες 04:00/05:00 (Τετάρτη 20.07.2022), οπότε και περιμένουμε εκ νέου ενίσχυση της έντασης των ανέμων και αύξηση της ευφλεκτότητας της νεκρής καύσιμης ύλης έως και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 20.07.2022.

Λόγω των μεγάλων εντάσεων του ανέμου και των ισχυρών ριπών, αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης κηλιδώσεων (έναρξη νέων εστιών), ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις από το κύριο μέτωπο.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards