Αρχική » Γεωπολιτικός σεισμός:Κλείνουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Τουρκία: Επετεύχθη συμφωνία για “ΝΑΤΟ Μ.Ανατολής” – Συμβούλιο Ισραήλ-Σ.Αραβίας, ΗΠΑ κτλ στην Αίγυπτο!

Γεωπολιτικός σεισμός:Κλείνουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Τουρκία: Επετεύχθη συμφωνία για “ΝΑΤΟ Μ.Ανατολής” – Συμβούλιο Ισραήλ-Σ.Αραβίας, ΗΠΑ κτλ στην Αίγυπτο!

από admin
Γεωπολιτικό σεισμό προκαλούν οι πληροφορίες πως υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία για δημιουργία “ΝΑΤΟ Μ.Ανατολής” με κοινό σύστημα

Γεωπολιτικό σεισμό προκαλούν οι πληροφορίες πως υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία για δημιουργία “ΝΑΤΟ Μ.Ανατολής” με κοινό σύστημα αεράμυνας και έγκαιρης προειδοποίησης.

Όπως αποκαλύπτουν αμερικανικά και ισραηλινά ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε πολεμικό συμβούλιο στο Σαρμ ελ Σέιχ στην χερσόνησο του Σινά με την συμμετοχή των ΑΓΕΕΘΑ Ισραήλ-Σ.Αραβίας και ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων από Αίγυπτο-Κατάρ, ΗΑΕ, Μπαχρέιν, Ιορδανία και ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει πως μόλις το κοινό σύστημα ολοκληρωθεί, δείτε παρακάτω τι σχεδιάζουν, οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε Κιουρετσίκ και Ιντσιρλίκ της Τουρκίας θα κλείσουν. Σκοπός των βάσεων αυτών ήταν ο έλεγχος της Μέσης Ανατολής, η καταγραφή των ιρανικών κινήσεων και η έγκαιρη προειδοποίηση προς το Ισραήλ.

Αυτό σε λίγο παύει να ισχύει και η γεωπολιτική χρησιμότητα και οι εκβιασμοί της Άγκυρας θα πέσουν στο κενό. Γι αυτό και η Άγκυρα δεν συμμετείχε καν στην Σύνοδο Κορυφής.

Οι εξελίξεις θα επηρεάσουν άμεσα τα ελληνοτουρκικά.

Γεωπολιτικός σεισμός

Μόνο τυχαία δεν ήταν τα όσα είπε πρόσφατα ο Βασιλιάς της Ιορδανίας καθώς συμμετείχε στην Σύνοδο Κορυφής.

“Αραβικό ΝΑΤΟ”: Συνάντηση ανώτατων στρατιωτικών Αξιωματούχων

Οι ΗΠΑ συγκάλεσαν μυστική συνάντηση ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων από το Ισραήλ και τις αραβικές χώρες για να διερευνήσουν πώς θα συντονιστούν ενάντια στις αυξανόμενες πυραυλικές δυνατότητες και τα πολυάριθμα drone του Ιράν.

Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στο Σαρμ ελ Σέιχ στην χερσόνησο του Σινά κάποια στιγμή τον Μάρτιο.

Η συνάντηση συγκέντρωσε κορυφαίους ανώτατους στρατιωτικούς από το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Αίγυπτο, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν και την Ιορδανία.

Ήταν η πρώτη φορά που τόσο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί από το Ισραήλ και τις αραβικές χώρες συναντήθηκαν υπό την αιγίδα του αμερικανικού στρατού.

Εκπρόσωπος των ΗΠΑ ήταν ο στρατηγός Frank McKenzie, ο τότε αρχηγός της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Στην συνάντηση του Sharm El Sheikh παρευρέθηκε ο υποστράτηγος Aviv Kochavi, ο αρχηγός του επιτελείου των ισραηλινών Ενόπλων δυνάμεων και ο στρατηγός Fayyadh bin Hamed Al Ruwaili, ο αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας.

Συμμετείχε επίσης ο υποστράτηγος Salem Bin Hamad Al-Nabit, ο οποίος ηγείται των ενόπλων δυνάμεων του Κατάρ, όπως και ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές από την Ιορδανία και την Αίγυπτο. Το Μπαχρέιν, του οποίου ο στρατιωτικός αρχηγός σπάνια ταξιδεύει, και τα ΗΑΕ, έστειλαν κατώτερης βαθμίδας αξιωματικούς. Το Κουβέιτ και το Ομάν δεν συμμετείχαν στις συνομιλίες.

Γεωπολιτικός σεισμός Προκαταρκτική συμφωνία
Ο διοικητής των ισραηλινών IDF Aviv Kohavi συμφώνησε μαζί με άλλους αξιωματούχους ασφαλείας της Μέσης Ανατολής για τη δημιουργία κοινού συστήματος αεράμυνας και έγκαιρης προειδοποίησης.

Οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε συμφωνία επί της αρχής σχετικά με τις μεθόδους ταχείας προειδοποίησης εναέριων απειλών, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις συνομιλίες. Ωστόσο, οι προειδοποιήσεις θα διαβιβάζονται μέσω τηλεφώνου ή υπολογιστή και όχι μέσω ενός αμερικανικού τύπου στρατιωτικού συστήματος κοινής χρήσης δεδομένων.

Συζητήθηκε επίσης ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαν να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις δυνάμεις της χώρας που θα απαντούσαν σε οποιοδήποτε περιστατικό.

Γεωπολιτικός σεισμός Άρα μιλάμε και για δημιουργία μιας μεικτής “Task Force”.

Οι συμφωνίες δεν είναι δεσμευτικές, αλλά είναι απαραίτητες για την υποστήριξη των περιφερειακών ηγετών με σκοπό την οριστικοποίηση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και για τη διεύρυνση της συνεργασίας.

Οι συνομιλίες του Σαρμ Ελ Σέιχ διοργανώθηκαν μετά από μαραθώνιες μυστικές συζητήσεις μιας ομάδας εργασίας (χαμηλότερου επιπέδου) που αποτελούνταν από εκπροσώπους των χωρών της Μέσης Ανατολής. Η ομάδα αυτή είχε προετοιμάσει το έδαφος και είχε συζητήσει υποθετικά σενάρια για το πώς θα μπορούσαν να συνεργαστούν για τον εντοπισμό και την άμυνα έναντι ιρανικών αεροπορικών απειλών.

Η ομάδα εργασίας περιελάμβανε τον τότε αρχηγό σχεδιασμού της Κεντρικής Διοίκησης, Υποστράτηγο Scott Benedict.

Συνέχεια στο warnews247

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards