Έχει χάσει κάθε μέτρο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, που έχει φέρει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της ΕΕ στις τιμές βενζίνης και πετρελαίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αρχικά επιχείρησε να αποδώσει την τρομακτική ακρίβεια, με την οποία είναι αντιμέτωπα τα νοικοκυριά, σε εισαγόμενο πρόβλημα. «Άμα βρέχει, μπορείς να πεις γιατί βρέχει;» διερωτήθηκε με ύφος.

Παραδέχθηκε πάντως ότι αν και στις τιμές διυλιστηρίου είμαστε κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, το πρόβλημα με την εκτόξευση των τιμών οφείλεται στους μεγάλους φόρους στη χώρα μας.

«Άμα πούμε θα αφαιρέσουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης

«Η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, από τη δεκαετία του ‘90 έχει στηρίξει τον κρατικό της προϋπολογισμό σε πολύ μεγάλο βαθμό στους μεγάλους φόρους στα καύσιμα» είπε απερίφραστα. «Άμα πούμε θα αφαιρέσουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης από τα καύσιμα, δεν θα πληρώσουμε συντάξεις. Σας αρέσει;» απείλησε προκλητικά.

(Δείτε μετά το 3.40)

Loading...