Αρχική » Γερμανία: Καγκελάριος Όλαφ Σολτς“Nα έχετε κεράκια στο σπίτι σας”

Γερμανία: Καγκελάριος Όλαφ Σολτς“Nα έχετε κεράκια στο σπίτι σας”

από admin
Γερμανία: Καγκελάριος Όλαφ Σολτς“Nα έχετε κεράκια στο σπίτι σας”

Να έχετε κεράκια στο σπίτι σας”!- Γερμανία: «Κίνδυνος χρήσης πυρηνικών – Ζούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε ο Γερμανός Καγκελάριος την κατάσταση στην Ευρώπη επιβεβαιώνοντας πως οι εισηγήσεις της Υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας δεν σχετίζονταν τόσο με την ενεργειακή κρίση αλλά με την πιθανότητα να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος ή γενικά πόλεμος στην Ευρώπη.

Για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες Γερμανός αξιωματούχος, στην προκειμένη περίπτωση ο ίδιος ο Καγκελάριος, δίνει συνέντευξη σε μεγάλο γερμανικό ΜΜΕ προετοιμάζοντας τους πολίτες της χώρας.

“Κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης – Είναι θέμα ζωής και θανάτου”
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) προειδοποίησε επειγόντως για τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης στον πόλεμο της Ουκρανίας. Αναφερόμενος στη πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων και τις απειλές του Ρώσου Προέδρου, είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό stern του Αμβούργου:

«Διεθνώς, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη, ακόμη και δραματική κατάσταση». Ολόκληρη η ήπειρος ζει αυτή τη στιγμή «σε μια εξαιρετική κατάσταση».

Γι’ αυτό “η διαφάνεια είναι πολύ σημαντική τώρα. Πολλοί φοβούνται ότι ο πόλεμος θα εξαπλωθεί και στις χώρες της ΕΕ. Δεν μπορείς να μιλάς πάνω από το κεφάλι σου και να περάσεις την καρδιά σου”.

«Η Ευρώπη ζει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern προειδοποιεί ακόμη σε δραματικό τόνο για τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ευρώπη ζει «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ενώ προσθέτει ότι «στο Κρεμλίνο πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ακόμη ότι η κατάσταση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία»

Αυτό που προκάλεσε αναστάτωση είναι τα 600 καταφύγια που υπάρχουν στην Γερμανία. Αυτά ήταν απενεργοποιημένα και τώρα θα τα ξαναχρησιμοποιήσουν, θα τα ετοιμάσουν ξανά.

Δείτε βίντεο από το 12ο λεπτό

Σε δεύτερη συνέντευξη ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναφέρει:

“Ήταν ξεκάθαρο σε μας πως τα σύνορα δεν μπορούν να αλλάξουν με τη χρήση βίας και η κυριαρχία των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή.

Η Ρωσία έσπασε αυτόν τον κανόνα για αυτό κανένας δεν μπορεί να υποθέσεις ότι ο Ρώσος πρόεδρος και η ρωσική κυβέρνηση δεν θα σπάσουν τον κανόνα με τη χρήση βίας και σε άλλες χώρες.

Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε να αυξήσουμε να τις αμυντικές μας δαπάνες”.

Δείτε το βίντεο

   
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards