Αν και είναι απολύτως απαραίτητες, ειδικά εφέτος, οι σχολικές καθαρίστριες δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα στα σχολεία λόγω ενός απίστευτου γραφειοκρατικού μπάχαλου.

Τη σεζόν κατά τη διάρκεια της οποίας η παρουσία των σχολικών καθαριστών και καθαριστριών είναι πιο απαραίτητη από ποτέ λόγω κορονοϊού παρατηρείται ένα απίστευτο μπάχαλο με τους σχετικούς διορισμούς.Διανύουμε την τέταρτη ημέρα του Σεπτέμβρη, το εκπαιδευτικό προσωπικό έχει ανοίξει τις πύλες των σχολείων από την πρώτη του μήνα (ως είθισται), ωστόσο σχεδόν καμία καθαρίστρια δεν έχει παρουσιαστεί για να αναλάβει υπηρεσία.

Από τις σχολικές επιτροπές τις συμβουλεύουν να πιάσουν αμέσως δουλειά, όμως τα τμήματα ανθρωπίνου δυναμικού των Δήμων που χειρίζονται την κατάσταση ανάβουν, προς το παρόν, κόκκινο όπως καταγγέλλει η σωματειακή επιτροπή καθαριστριών Αθήνας αλλά και άλλα σωματεία.

Εκτός αυτού κατά τη διάρκεια της κατάθεσης των σχετικών αιτήσεων πολλοί Δήμοι έχουν υπολογίσει με λαθεμένο τρόπο τη μοριοδότηση με συνέπεια να έχουν προκύψει εντστάσεις, άρα και νέες καθυστερήσεις στις προσλήψεις.Την ίδια ώρα παραμένει ανοιχτό το θέμα του αποκλεισμού από την προκήρυξη των γυναικών που δεν διαθέτουν βεβαίωση γλωσσομάθειας των ελληνικών.

Πρόκειται για γυναίκες οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια είχαν συμβάλλει τα μέγιστα στον καθαρισμό των σχολείων με αποδοχές που έφταναν στην καλύτερη περίπτωση το βασικό μισθό ενώ πολλές φορές δύσκολα ξεπερνούσαν τα 200 με 250 ευρώ.

Για το ζήτημα, τα σωματεία καθαριστριών έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.Loading...