Αρχική » Γυναίκα μάζευε στρείδια για το φαγητό και βρήκε πατημασιά τεράστιου δεινόσαυρου σε παραλία – Βίντεο

Γυναίκα μάζευε στρείδια για το φαγητό και βρήκε πατημασιά τεράστιου δεινόσαυρου σε παραλία – Βίντεο

από admin
Γυναίκα μάζευε στρείδια για το φαγητό και βρήκε πατημασιά τεράστιου δεινόσαυρου σε παραλία - Βίντεο

Στις ακτές του Γιορκσάιρ στη Βρετανία πρόσφατα ανακαλύφθηκε ένα τεράστιο αποτύπωμα δεινόσαυρου, με τους επιστήμονες να το χαρακτηρίζουν ως ένα “αληθινό ιουρασικό γίγαντα”.

Την πατημασιά δεινόσαυρου βρήκε μια κάτοικος της περιοχής που μάζευε όστρακα στην παραλία.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το απολίθωμα του αποτυπώματος έγινε από έναν μεγάλο σαρκοβόρο δεινόσαυρο, που το μήκος του σώματός του ήταν πιθανότατα 8-9 μέτρα.Το μέγεθος ταιριάζει με εκείνο του μεγαλόσαυρου, ένα είδος δεινόσαυρου που έζησε 175 με 164 εκατ. χρόνια πριν.
Όπως ανέφερε η αρχαιολόγος Μαίρη Γουντς, μάζευε όστρακα και σοκαρίστηκε όταν είδε το τεράστιο χνάρι.

«Μάζευα όστρακα για το δείπνο, αλλά μετά από αυτό δεν μάζεψα και πολλά. Είναι σε πολύ εύθραυστη κατάσταση και βρίσκεται πολύ κοντά στο επίπεδο του νερού, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να χαθεί στη θάλασσα» λέει η νεαρή αρχαιολόγος που βρήκε την πατημασιά.

Μετά την ανακάλυψή της -σε μια τοποθεσία που παραμένει μυστική- η Γουντς επικοινώνησε με ειδικούς, μεταξύ των οποίων και του παλαιοντολόγου, Δρ Ντιν Λόμαξ.
Σύμφωνα με τον ειδικό επιστήμονα, η ανακάλυψη της νεαρής γυναίκας είχε εν μέρει πρωτοεντοπιστεί από τον συλλέκτη απολιθωμάτων Ρομπ Τέιλορ, πίσω τον Νοέμβρη του 2020.«Είναι το μεγαλύτερο αποτύπωμα που έχει βρεθεί στο Γιορκσάιρ. […] Πρέπει να είχε ύψος γοφών 2.4 μέτρα, με το μήκος του να φτάνει πιθανότατα τα 8-9 μέτρα. Ένας αληθινός ιουρασικός γίγαντας» σχολίασε ο επιστήμονας, σύμφωνα με την Evening Standard.
«Δεν είμαστε σίγουροι για το ακριβές είδος του δεινόσαυρου, αλλά από τον τύπο της πατημασιάς ταιριάζει με μεγαλόσαυρο, που ζούσε στη Βρετανία περίπου την ίδια περίοδο με αυτή του απολιθώματος» συνέχισε.

Δείτε το βίντεο:
sputniknewsLoading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards