Αρχική » Η Pfizer προτείνει άλλους 2 εμβολιασμούς (μία ενισχυτική+Delta) στους ήδη πλήρως εμβολιασθέντες

Η Pfizer προτείνει άλλους 2 εμβολιασμούς (μία ενισχυτική+Delta) στους ήδη πλήρως εμβολιασθέντες

από admin
Σκέρτσος: Ενδεχόμενο εισόδου σε κλειστούς χώρους μόνο με 3η δόση

Τι συμβαίνει με τη 3η δόση (ενισχυτική) που προτείνει η Pfizer για όσους έχουν κάνει ήδη δύο δόσεις του εμβολίου της. Την ίδια στιγμή η εταιρία ενημέρωσε ότι ετοιμάζει ειδική έκδοση εμβολίου για τη μετάλλαξη Delta. Τελικά πρόκειται για μία ενισχυτική συν ένα ακόμη εμβόλιο-ειδικά για την Delta.

Δηλαδή για 4 εμβόλια σε έναν παγκόσμιο πληθυσμό που έχει εμβολιαστεί μόλις σε ποσοστό 12%. Πόσο εύκολο είναι να πειστούν όσοι έχουν κάνει ήδη τις δύο δόσεις της Pfizer να κάνουν άλλες δύο μέσα σε διάστημα ενός χρόνου;Κάποιοι θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουν αυτό αλλά δεν μοιάζει πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο εάν λάβει κανείς υπόψη το πως λειτούργησαν από την αρχή της πανδημίας ο ΠΟΥ και οι υπόλοιποι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί οι οποίοι ελέγχονται τουλάχιστο για τις ανακολουθίες τους.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές εντός εβδομάδων να εγκρίνουν μια αναμνηστική δόση του εμβολίου COVID-19, με βάση ενδείξεις μεγαλύτερου κινδύνου μόλυνσης έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό και την εξάπλωση της μετάλλαξης Delta.

Ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Pfizer, Mikael Dolsten, δήλωσε ότι τα πρώιμα δεδομένα από τις μελέτες της εταιρείας δείχνουν ότι μια τρίτη αναμνηστική δόση δημιουργεί επίπεδα αντισωμάτων που είναι πέντε έως 10 φορές υψηλότερα από ό, τι μετά τη δεύτερη δόση, υποδηλώνοντας ότι μια τρίτη δόση θα προσφέρει πολλά υποσχόμενη προστασία.Ωστόσο, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν σε κοινή δήλωση ότι οι Αμερικανοί που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν χρειάζονται ενισχυτικό πυροβολισμό COVID-19 αυτή τη στιγμή.

Ομοίως, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί εάν θα απαιτηθούν περισσότερες από τις δύο λήψεις που απαιτούνται επί του παρόντος, λέγοντας ότι για την ώρα το καθιερωμένο σχήμα είναι επαρκές.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι υγείας έχουν επίσης πει ότι δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για να δικαιολογήσουν μια τέτοια (3η ενισχυτική) λήψη αυτή τη στιγμή. Αντίθετα, είπαν ότι θα προσφέρουν ώθηση σε εκείνους τους ανθρώπους που χαρακτηρίζονται ως ανοσοκατεσταλμένοι.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards