Αρχική » Οικονόμου για ακρίβεια: Με δύο μήνες κρίση, δεν έχει καταστραφεί ο κόσμος, μην τρελαθούμε!

Οικονόμου για ακρίβεια: Με δύο μήνες κρίση, δεν έχει καταστραφεί ο κόσμος, μην τρελαθούμε!

από admin
Οικονόμου για ακρίβεια: Με δύο μήνες κρίση, δεν έχει καταστραφεί ο κόσμος, μην τρελαθούμε!

Τις αυξήσεις στο ρεύμα αλλά και το τσουνάμι ακρίβειας που πλήττει γενικότερα τα νοικοκυρία συζητήθηκε το πρωί στον ΣΚΑΙ στο πάνελ της εκπομπής «Σήμερα».


Η Μαριά Αναστασοπούλου αναφέρθηκε στα στοιχεία της ΓΣΕΕ σύμφωνα με τα οποία 6 στους 10 έχουν μειώσει την κατανάλωση στα βασικά είδη διατροφής, οι 7 στους 10 έχουν περιορίσει τις δαπάνες για θέρμανση ενώ οι δαπάνες για την ψυχαγωγία παρουσιάζουν πτώση 80%.

«Ωστόσο, αν ανοίξεις το booking αυτή την εποχή η πληρότητα για Πάσχα είναι πάνω απο 90%. Θέλω να πω ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα για όλους. Προφανώς υπάρχουν συμπατριώτες μας που ζορίζονται να βγάλουν τον μήνα και να πληρώσουν τα έξοδα τους και να κάνουν ένα καλό Πάσχα όπως επιθυμούν. Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα» είπε αρχικά ο Άρης Πορτοσάλτε.

Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Οικονόμου: Με δύο μήνες κρίση δεν έχει καταστραφεί ο κόσμος μην τρελαθούμε… Αντέχει ένας κόσμος να πάει και τρεις μέρες διακοπές. Σιγά!

Πορτοσάλτε: Δεν μπορείς να αρνηθείς ότι υπάρχουν νοκοκυριά στην Ελλάδα τα οποία ζορίζονται να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες, και νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα…

Στη συνέχεια το πάνελ αναφέρθηκε στα φαινόμενα αισχροκέρδειας των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος και τις αγωγές που αναμένονται από τους καταναλωτές με αφορμή τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Φοίβος Κλαύδιανος που σχολίασε την αρχική τοποθέτηση του Άρη Πορτοσάλτε:

Κλαύδιανος: Δεν ξέρω τι πληρότητα έχει το booking, αλλά μετά από δύο χρόνια που δεν κάναμε Πάσχα γενικά και μετά από έναν τόσο δύσκολο χειμώνα καιρικά είναι λογικό ο κόσμος να θέλει να πάει στα χωριά του. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει πρόβλημα. Ακόμη και η λεγόμενη «μεσαία τάξη» έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Στη χώρα μας έρχονται όλα αυτά μετά από δέκα χρόνια βαριάς κρίσης που δεν είχαν υπάρξει αυξήσεις στους μισθούς και ναι η κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για να ελαφρύνει αυτόν τον κόσμο.

Δημοσιονομικά δεν έχει πάρει όλα τα μέτρα που θα μπορούσε γιατί έχει κάνει επιλογές που τώρα δεν της επιτρέπουν να έχει χρήματα να δώσει πίσω στον κόσμο. Πχ η ιδιωτική ασφάλιση…

Πορτοσάλτε: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησμοποιεί ένα επιχείρημα ότι αυτή η ιδιωτική ασφάλιση στα επικουρικά θα μαζέψει 1-1,5 δισ το οποίο δεν δίνεται. Αυτό το 1,5 δισ θα συγκεντρωθεί σε βάθος 30ετίας. Φέτος θα μαζευτούν 35 εκατομμύρια.

Κλαύδιανος: Δεν είναι 35 εκατομμύρια. Είναι ένα δισ τον χρόνο τώρα στην αρχή…

Πορτοσάλτε: Αυτή είναι η δημιουργική λογιστική που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν την υπερασπίζεσαι έχει καλώς, δεν με αφορά εμένα…

Κλαύδιανος: Είναι ένα δισ. τον χρόνο

Πορτοσάλτε: Δεν είναι ένα δισ. τον χρόνο

Κοραή: Δεν υπάρχει ένα δισ πουθενά, ούτε οι κανονικοί ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν τόσα.

Πορτοσάλτε: Δίνουν 35 εκατομμύρια καθέτως…

Κλαύδιανος: Θα τα ξαναπούμε την επόμενη εβδομάδα εδώ με τα στοιχεία μας.

Ακολούθησε νέα αντιπαράθεση για τους λιγνίτες, το φυσικό αέριο αλλά και τη ΔΕΗ.

Όπως είπε ο Φόιβος Κλαύδιανος: «Το γεγονός ότι ο Κωστής Χατζηδάκης επαναπροσανατόλισε τη ΔΕΗ από τα να έχει σταθερά χαμηλές τιμές στο να βγάζει κέρδη στο χρηματιστήριο, πάλι δεν έκανε καλά…»

«Ευτυχώς άλλαξε το μοντέλο και έχεις μια ΔΕΗ η οποία μπορεί να χρηματοδοτήσει την έκπτωση» είπε ο Άρης Πορτοσάλτε…

«Ας το πούμε στον κόσμο αυτό…» είπε ο Φοίβος Κλαύδιανος.

«Φοίβο, όταν κατά ΣΥΡΙΖΑ πέθαιναν οι άνθρωποι στα λιγνιτοχώρια ήταν Δευτέρα ή άλλη μέρα;» ρώτησε ο Άρης Πορτοσάλτε, με τον Κλαύδιανο να απαντά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μεγαλύτερο ποσοστό ΑΠΕ από αυτό που έπρεπε να υπάρχει το 2020, νομίζω δεν τα έχει πάει άσχημα…»

   

topontiki

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards