Αρχική » Ινδική Μετάλλαξη στην Ελλάδα: Επιβεβαιώθηκε το κρούσμα από τον ΕΟΔΥ

Ινδική Μετάλλαξη στην Ελλάδα: Επιβεβαιώθηκε το κρούσμα από τον ΕΟΔΥ

από admin
Κρούσμα της "ινδικής" μετάλλαξης εντοπίστηκε στην Πάτρα

Θετικός στο στέλεχος της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού βρέθηκε ένας άντρας που ζει στην Πάτρα, μετά από έλεγχο PCR στον οποίο υποβλήθηκε στις 22 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ανιχνεύθηκε στο ΙΙΒΕΑΑ θετικό δείγμα για τον ιό SARS-CoV-2 με το στέλεχος Β.1.617 το οποίο αποτελεί το επικρατές στέλεχος στην Ινδία.Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν στον ασθενή από τις 16 Μαρτίου, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, η επιδημιολογική διερεύνηση δεν έδειξε ιστορικό ταξιδιού, ούτε επαφή με γνωστό επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ο ασθενής εμφάνισε συμπτώματα χαρακτηριστικά της νόσου χωρίς ανάγκη νοσηλείας. Τα κλινικά συμπτώματα έχουν αποδράμει πλήρως, έχει ολοκληρωθεί η απομόνωσή του και ο ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία μαζί του.

Το στέλεχος Β.1.617 χαρακτηρίζεται από μια σειρά μεταλλάξεων στο γονίδιο της ακίδας (Spike) του ιού, μεταξύ των οποίων το συνδυασμό E484Q και L452R. Ωστόσο το στέλεχος που ανιχνεύθηκε στη χώρα μας δεν φέρει τη μετάλλαξη Ε484Q, η οποία χαρακτηρίζεται ως μετάλλαξη διαφυγής του ανοσοποιητικού συστήματος.Τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τη φυλογενετική ανάλυση, υποδηλώνουν ότι το στέλεχος Β.1.617 που ανιχνεύθηκε χωρίς τη μετάλλαξη Ε484Q έχει προέλευση από τις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα την πολιτεία της Καλιφόρ.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards