Δυνατά και συνεχόμενα χτυπήματα του Εγκέλαδου στην Ινδονησία – Στα 7,5 Ρίχτερ η νέα σεισμική δόνηση

Νέος ισχυρότατος σεισμός στην Ινδονησία, μέσα σε λίγες ώρες και μάλιστα πολύ πιο ισχυρός από τους προηγούμενους δύο, καθώς ήταν 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ! Συγκεκριμένα, η ισχυρότατη σεισμική δόνηση 7,5 βαθμών, χτύπησε σε μια απομακρυσμένη περιοχή του αρχιπελάγους της Ινδονησίας, τα νησιά Τανιμπάρ, στη θάλασσα Μπάντα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS)

Προς το παρόν, δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ δεν έχουν καταγραφεί ζημιές οι τραυματισμοί.

Ο σεισμός είχε μεγάλο εστιακό βάθος, που έφτανε τα 220 χιλιόμετρα. Αρχικά ο σεισμός είχε καταγραφεί μεταξύ 7,1 και 7,3 Ρίχτερ από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), αλλά μετρήθηκε τελικά σε 7,5.


Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC), που εδρεύει στη Χαβάη, τόνισε σε έκτακτο δελτίο του ότι δεν αναμένει να εκδηλωθούν καταστροφικά τσουνάμι εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

Δύο ώρες νωρίτερα είχε εκδηλωθεί σεισμός σε επαρχία της Ινδονησίας, στο νησί της Παπούα Νέα Γουινέα, μεγέθους 6,1 Ρίχτερ, ενώ μία ώρα περίπου πριν από αυτόν τον σεισμό, έγινε άλλος ένας νότια της Ιαπωνίας, μεγέθους 5,5 Ρίχτερ.

Η περιοχή που έγινε ο σεισμός των 7,5 Ρίχτερ, πολύ κοντά σε αυτόν που έγινε νωρίτερα στη Νέα Γουινέα, κάτι που σίγουρα προκαλεί ανησυχία.

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here