Αρχική » Ιταλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι

από admin
Bλήμα, πιθανότατα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, εντοπίστηκε μέσα σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη. Εντοπίστηκε βλήμα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στη Νέα Σμύρνη – Αποκλείστηκε η περιοχή

Ο Μάριο Ντράγκι παρέδωσε την παραίτησή του στον πρόεδρο της Ιταλίας που την έκανε δεκτή

Την παραίτησή του στον πρόεδρο της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, που του ζήτησε να παραμείνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός, υπέβαλε ο Μάριο Ντράγκι όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της ιταλική προεδρία.

Η ανακoίνωση δεν αναφέρει αν ο Ματαρέλα θα διαλύσει τη Βουλή ή θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Ο Μάριο Ντράγκι είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που υπήρχαν από χθες, Τετάρτη, ότι θα υποβάλει εκ νέου παραίτηση μιλώντας σήμερα το πρωί ενώπιον των Ιταλών βουλευτών

«Υπό το φως της χθεσινής ψήφου της γερουσίας ζητώ να διακοπεί προσωρινά η συνεδρίαση, διότι μεταβαίνω στον πρόεδρο της δημοκρατίας, για να του ανακοινώσω τις αποφάσεις μου». Ο Ντράγκι αναμένεται να παραιτηθεί οριστικά από πρωθυπουργός. «Ευχαριστώ, και η καρδιά των κεντρικών τραπεζιτών κάποιες φορές χρησιμοποιείται», είπε τέλος ο Ντράγκι συγκινημένος από τα χειροκροτήματα.

Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είπε στη Γερουσία την Τετάρτη ότι η επιβίωση της κυβέρνησής του εξαρτάται από την «ανοικοδόμηση του συμφώνου εμπιστοσύνης» και του πνεύματος συνεργασίας των πρώτων μηνών και ζήτησε ψηφοφορία σε αυτή τη βάση.

Την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε την παραίτησή του, όταν το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S), βασικό συστατικό του ευρύτερου συνασπισμού του, απέρριψε την ψηφοφορία για ένα πακέτο ενίσχυσης των πολιτών για το υψηλό κόστος ζωής, ύψους 26 δισ. ευρώ. Η παραίτησή του απορρίφθηκε από τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος του ζήτησε να μιλήσει στο κοινοβούλιο σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την κατάρρευση της τρίτης κυβέρνησης της Ιταλίας μέσα σε τρία χρόνια.

Πιθανότητα πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο
Οι πολιτικές δυνάμεις ήδη σκέφτονται τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, πιθανότατα στις 2 ή στις Οκτωβρίου. Ο Ντράγκι κέρδισε χθες την ψηφοφορία στην Άνω Βουλή με 95 ψήφους έναντι 38, αλλά τρεις από τους κυβερνητικούς εταίρους, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, η Φόρτσα Ιτάλια και η Λέγκα αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, αφήνοντας την κυβέρνησή του μετέωρη.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία των ακροδεξιών “Αδερφών της Ιταλίας”, μαζί με τη Λίγκα και τη Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι θα μπορούσε εύκολα να εξασφαλίσει την πλειοψηφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

   
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards