Αρχική » Εβδομάδα «κόλαση» – Για «κλιματικό απαρτχάιντ» προειδοποιεί εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ

Εβδομάδα «κόλαση» – Για «κλιματικό απαρτχάιντ» προειδοποιεί εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ

από admin
Ευρώπη Εβδομάδα «κόλαση» Έκτακτα μέτρα σε Γαλλία και Ιταλία - Άνευ προηγουμένου θερμοκρασίες αναμένονται από Ισπανία μέχρι Ελβετία

Εβδομάδα «κόλαση» αναμένεται αυτή που διανύουμε για όλη την Ευρώπη, με τις αρχές…

…να προειδοποιούν για πρωτοφανές κύμα καύσωνα και να απευθύνουν έκκληση για τις πλέον ευπαθείς ομάδες, καλώντας παιδιά και ηλικιωμένους να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Οι θερμοκρασίες, σε ορισμένες περιοχές βρίσκονται ήδη πάνω από τους 35 βαθμούς, ενώ εκτιμάται ότι θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς. Μάλιστα, λόγω της υψηλής υγρασίας, η αισθητή θερμοκρασία θα είναι πολύ μεγαλύτερη, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν, εξαιτίας του ζεστού αέρα που απορροφήθηκε από τη Σαχάρα σε συνδυασμό μιας καταιγίδας πάνω από τον Ατλαντικό και των υψηλών πιέσεων στην Κεντρική Ευρώπη.

Για «κλιματικό απαρτχάιντ» προειδοποιεί εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ

Την ίδια ώρα, εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ προειδοποίησε για «κλιματικό απαρτχάιντ», όπου οι πλούσιοι θα πληρώνουν για να ξεφύγουν από την πείνα και ο υπόλοιπος κόσμος θα αφεθεί να υποφέρει. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, οι φτωχοί θα πληγούν περισσότερο από τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ οι ελλείψεις σε φαγητό δεν αποκλείεται να οδηγήσουν και σε συγκρούσεις.

Μάλιστα, οι αναπτυσσόμενες χώρες αναμένεται ότι θα επωμιστούν τουλάχιστον το 75% του κόστους της κλιματικής αλλαγής, παρά το γεγονός ότι το φτωχότερο μισό του παγκόσμιου πληθυσμού παράγει μόνον το 10% των εκπομπών αερίων.

Αναμένονται θερμοκρασίες ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη 
Στην Ισπανία, οι θερμοκρασίες σε ορισμένα σημεία εκτιμώνται στους 42 βαθμούς μέχρι την Πέμπτη, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν για «ακραίο κίνδυνο» δασικών πυρκαγιών.

Στο Παρίσι, οι αρμόδιοι δημιούργησαν δροσερούς χώρους σε δημοτικά κτίρια, άνοιξαν τις πισίνες για βραδινή κολύμβηση και εγκατέστησαν επιπλέον βρύσες, καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται ότι θα κυμανθούν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Μάλιστα οι ειδικοί θεωρούν το κύμα καύσωνα άνευ προηγουμένου, καθώς για πρώτη φορά συμβαίνει τον μήνα Ιούνιο.


Οι διαγωνισμοί για το απολυτήριο γυμνασίου αναβλήθηκαν μέχρι την επόμενη εβδομάδα, οι ΜΚΟ μοιράζουν νερό σε άστεγους και οι πωλήσεις ανεμιστήρων έχουν αυξηθεί.

Στην Ιταλία, οι αρχές περιμένουν τον πιο μεγάλο καύσωνα της δεκαετίας, με νοσοκομεία να ετοιμάζονται και τον υπουργό Υγείας να ζητά στρατιωτικούς γιατρούς, καθώς οι υπάρχοντες ενδέχεται να μην επαρκούν. Οι θερμοκρασίες αναμένεται ότι θα κυμανθούν μέχρι τους 37 ή τους 40 βαθμούς, φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό για τον Ιούνιο.

Υψηλές θερμοκρασίες και στη Γερμανία, με τους μετεωρολόγους να εκτιμούν ότι ο καύσωνας θα ξεπεράσει το ρεκόρ των 38,2 βαθμών Κελσίου, που είχε καταγραφεί στη Φρανκφούρτη το 1947 καθώς το θερμόμετρο αναμένεται ότι θα αγγίξει τους 39 ή τους 40 βαθμούς στην πόλη, ενώ το Βερολίνο εκτιμάται ότι θα αγγίξει τους 37 βαθμούς.

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και στην Ελβετία, που εκτιμάται ότι το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 37 ή και τους 39 βαθμούς από σήμερα μέχρι την Πέμπτη. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ζέστη θα είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards