Αρχική » Καιρός: Προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για το φθινόπωρο

Καιρός: Προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για το φθινόπωρο

από admin
Καιρός: Προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για το φθινόπωρο

Καιρός: Προειδοποίηση για τα καιρικά φαινόμενα που ενδεχομένως εμφανιστούν στη Μεσόγειο από τον Σάκη Αρναούτογλου.


Για τον κίνδυνο εμφάνισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στη Μεσόγειο από το φθινόπωρο προειδοποιεί ο έμπειρος προγνώστης καιρού, Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο Facebook.

Συγκεκριμένα ο κ. Αρναούτογλου στην ανάλυση του κάνει λόγο για τις θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας στη Μεσόγειο που έφτασαν ακόμα και τους 30 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά την ανάλυση του κ. Αρναούτογλου:

«Πόσο μεγάλος είναι κίνδυνος ακραίων καιρικών φαινομένων το ερχόμενο φθινόπωρο από το “θαλάσσιο κύμα καύσωνα” στην κεντρική και κυρίως στη δυτική Μεσόγειο;

Από την αρχή του καλοκαιριού, ο τοπικός άνεμος mistral (που συνήθως μεταφέρει δροσερό αέρα και φυσά από τη νότια Γαλλία στον Κόλπο του Λιονταριού στη βόρεια Μεσόγειο ) ήταν σπάνιος ενώ επικράτησαν συνθήκες υψηλών πιέσεων (αντικυκλώνες) με πολύ ζεστό καιρό στη δυτική λεκάνη της Μεσογείου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας εκεί τον Ιούλιο να αυξηθούν σε αξιοσημείωτα επίπεδα. Την προπερασμένη Κυριακή, για παράδειγμα, η σημαδούρα στα ανοικτά του Alistro στην Κορσική κατέγραψε μέγιστη τιμή 30,7°C.

Πριν από μερικά χρόνια ανησυχούσαμε ότι οι επιφανειακές θερμοκρασίες στη Μεσόγειο θα μπορούσαν να φτάσουν τους 27°C, μία από τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ισχυρών φθινοπωρινών και χειμερινών καταιγίδων, όπως οι μεσογειακοί κυκλώνες με τροπικά χαρακτηριστικά.

Τα τελευταία χρόνια, αυτοί οι μεσογειακοί κυκλώνες εμφανίζονται συχνότερα (Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειος). Σήμερα, η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας είναι ακόμη και αρκετούς βαθμούς υψηλότερη! Μια πολύ θερμή Μεσόγειος Θάλασσα αποτελεί κίνδυνο για τις όμορες χώρες.

Η ποσότητα υγρασίας και ενέργειας που θα μπορούσε να διοχετευθεί με τη μορφή ιδιαίτερα βροχοφόρων νεφών είναι τεράστια. Αλλά “αυτό το δυναμικό από μόνο του δεν είναι αρκετό”. Σημαντικό ρόλο θα παίξει το συνοπτικό επίπεδο (χωρική κατανομή των βαρομετρικών χαμηλών και υψηλών πανευρωπαϊκά)!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».

Μοιράσου το άρθρο!
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards