Αρχική » Καιρός: Συναγερμός σε Κάρπαθο και Κάσο – Εστάλη μήνυμα από το 112

Καιρός: Συναγερμός σε Κάρπαθο και Κάσο – Εστάλη μήνυμα από το 112

από admin
Ισχυρός σεισμός αισθητός στην Αττική

Καιρός: Μετά την Κρήτη η κακοκαιρία κατευθύνεται στα Δωδεκάνησα. Κάρπαθος και Κάσος βρίσκονται σε επιφυλακή, μετά το μήνυμα του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στα δύο νησιά…

Η κακοκαιρία παραμένει στην Ελλάδα και κατευθύνεται στα Δωδεκάνησα. Αυτός είναι και ο λόγος που λίγο πριν τις 18:00 του Σαββάτου εστάλη νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Καρπάθου και της Κάσου.

Είναι μια προειδοποίηση για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στα νησιά και μια προτροπή για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν μετατοπιστεί στην ανατολική Κρήτη και ήδη εκδηλώνονται βροχοπτώσεις σε Κάρπαθο και Κάσο.

«Σε αυξημένη ετοιμότητα για τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων βρίσκονται όλες οι δυνάμεις μας σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Καστελόριζο», υπογράμμισε. «Από την περασμένη Πέμπτη που εκδόθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε σχετικές οδηγίες προς τους πολίτες για την επερχόμενη επιδείνωση του καιρού και στην Κρήτη.

Σε ό,τι αφορά την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας επικοινώνησε από χθες, Παρασκευή, με τις Περιφέρειες και όλους τους δήμους των περιοχών αυτών, τηρώντας όλα τα σχετικά πρωτόκολλα.

Στο πλαίσιο αυτής της επικοινωνίας μετά από σχετική διαβούλευση με την Περιφέρεια Κρήτης, όλα τα φαράγγια στο νησί έκλεισαν προληπτικά από χθες.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την εκδήλωση τυχόν έντονων καιρικών φαινομένων», κατέληξε.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards