Αρχική » “Καταγγελία” των Συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων-Αν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για κίνηση χωρίς επιστροφή.

“Καταγγελία” των Συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων-Αν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για κίνηση χωρίς επιστροφή.

από admin
Πολύ σοβαρή εξέλιξη-Η Τουρκία κοινοποιεί χάρτες με αλλαγές συνόρων

Για “καταγγελία” των Συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων κάνουν λόγοι Τούρκοι αναλυτές που πρόσκεινται στο AKP και τον Ρ.Τ. Ερντογάν. Αν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για κίνηση χωρίς επιστροφή.

Σημειώνουν με έμφαση πως “η χτεσινή ομιλία Ερντογάν ήταν η τελευταία προειδοποίηση προς την Ελλάδα. Στη συνέχεια, η Τουρκία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα διεθνή της δικαιώματα που προκύπτουν από τις συμφωνίες για τα στρατικοποιημένα νησιά”.

Ποια είναι όμως τα υποτιθέμενα “διεθνή δικαιώματα” της Τουρκίας;

Η καταγγελία των Συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων και η απόβαση τουρκικών δυνάμεων σε ελληνικά νησιά.

Πολεμικές ιαχές στα τουρκικά ΜΜΕ
Ταυτόχρονα, άκρως πολεμικό παραμένει το κλίμα στα τουρκικά ΜΜΕ. Οι πρωτοφανείς απειλές του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας, κατέχουν κύρια θέση στα σημερινά πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού τύπου της Τουρκίας.

Με τίτλο: «Δεν κάνω πλάκα» η εφημερίδα Hurriyet σημειώνει: «Πολύ σκληρή προειδοποίηση από τον Ερντογάν στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν, προειδοποίησε με πολύ σκληρά λόγια την Ελλάδα που κατά παράβαση των συμφωνιών εξόπλισε τα νησιά της στο Αιγαίο: Δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά, βάλε μυαλό».

Η εφημερίδα τονίζει πως η αντιπολίτευση στη Ελλάδα μιλάει για ειρήνη. «Την ώρα που φτάνουν αλλεπάλληλες αντιτουρκικές δηλώσεις από την ελληνική κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης της αντιπολίτευσης έδωσε μήνυμα ειρήνης».

H εφημερίδα Sabah αναφέρει πως: «Ο Πρόεδρος Ερντογάν προειδοποίησε την Ελλάδα που εξοπλίζει τα νησιά : Συμμαζέψου και μείνε μακριά από όνειρα που όπως ακριβώς έγινε πριν από ένα αιώνα, θα καταλήξεις μετανιώσεις για αυτά» επισημαίνοντας στον τίτλο: «Βάλε μυαλό δεν κάνω πλάκα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα Turkiye: «Ο αρχιστράτηγος έβαλε την στολή του και προειδοποίησε τελευταία φορά την Αθήνα: Ελλάδα βάλε μυαλό».

Για «πού σκληρή προειδοποίηση από τον Ερντογάν» κάνει λόγο η Yeni Safak, με δημοσίευμα που έχει τίτλο: «Ελλάδα βάλε μυαλό».

Να σημειωθεί πως οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες ασχολούνται περισσότερο με την κακή οικονομική κατάσταση στην χώρα και όχι με τις απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Mesut Hakkı Caşın: Η Αθήνα κατάλαβε το μήνυμα Ερντογάν

“Τα λόγια του προέδρου Ερντογάν «δεν αστειεύομαι» στην άσκηση EFES 2022 ήταν η τελευταία προειδοποίηση προς την Αθήνα που εξοπλίζει τα νησιά” ανέφερε ο Τούρκος καθηγητής και αναλυτής Mesut Hakkı Casin.

Ερμηνεύοντας τα λόγια του Ερντογάν στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο Can Okanar στην τουρκική τηλεόραση A Haber, ο καθηγητής Mesut Hakkı Caşın είπε: “Αυτό είναι ένα μανιφέστο. Ο Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη, “Θα έρθω ξαφνικά”. Η Αθήνα κατάλαβε πολύ καλά τι εννοούσε ο Ερντογάν”.

“Οι Συνθήκες τελείωσαν – Υπάρχει αιτία πολέμου”
Ο Casin είπε:

“Εάν τα νησιά είναι οπλισμένα, αυτό δίνει στην Τουρκία το δικαίωμα να καταγγείλει τις προηγούμενες συμφωνίες. Δηλαδή, η Λωζάνη και το Παρίσι τελείωσαν. Η Τουρκία ανοίγει τα παλιά βιβλία. Η Ελλάδα πήρε τα Δωδεκάνησα από την Ιταλία. Αυτό δημιουργεί μια ατμόσφαιρα κατασκοπείας, γίνεται αιτία πολέμου και τα Δωδεκάνησα είναι ανοιχτά προς συζήτηση.

Θα έρθετε στο νησί Μέι (Καστελόριζο), θα κλείσετε όλες τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας. Τα τουρκικά πλοία εξερεύνησης και γεωτρήσεων δεν θα ερευνήσουν στη λωρίδα της Μεσογείου με ακτογραμμή 1600 χλμ., θα φυλακίσετε την Τουρκία με τον τεχνητό χάρτη που ετοιμάσατε με την ελληνικό Κυπριακή Διοίκηση… Δεν θα γίνει αυτό!

Με 10 χιλιάδες στρατιώτες. Βλέπουν να γίνεται στην άσκηση της ΕΦΕΣ. Αυτές οι δυνάμεις ανήκουν στην Στρατιά του Αιγαίου. Δηλαδή η Τουρκία έχει την ικανότητα να εισβάλει στα νησιά ανά πάσα στιγμή. Οι Έλληνες στρατιώτες να το ξέρουν αυτό πολύ καλά.

“Αν ενεργοποιήσει την αεράμυνα βασιζόμενη στις ΗΠΑ”
Δεν θέλουμε να πολεμήσουμε τους Έλληνες, αλλά αν η Ελλάδα αψηφήσει την Τουρκία βασιζόμενη σε αμερικανικές βάσεις, αεροπλάνα και πλοία και μπει σε αερομαχίες με τουρκικά αεροσκάφη και μας επιτεθεί από αυτά τα νησιά και ενεργοποιήσει την αεράμυνα, πυραύλους, ειδικά εναντίον τουρκικών αεροπλάνων. Αν το κάνει, δεν θα είναι καλό για την Ελλάδα.

Αυτός ο Μητσοτάκης είναι ο χειρότερος ηγέτης του ελληνικού λαού. Πετάει τα λεφτά του ελληνικού λαού στη θάλασσα. Ξύνει τον ελληνικό εθνικισμό και τροφοδοτεί την τουρκική εχθρότητα. Ωστόσο, οι Αμερικανοί και οι Γάλλοι θα φύγουν από εδώ και θα ζήσουμε με τους Έλληνες. Νομίζω ότι αυτή ήταν η τελευταία λέξη του Ερντογάν. Νομίζω ότι η Αθήνα καταλαβαίνει τι λέμε. Ο Πρόεδρος δεν αστειεύεται”.

Γεωπολιτικά, είναι αδύνατο η Ελλάδα να σταθεί απέναντι στον τουρκικό στρατό. Δεν υπάρχει βάθος άμυνας. Θα σώσουν οι ΗΠΑ και η Γαλλία τον Μητσοτάκη, τον οποίο εγκατέλειψαν πριν από 100 χρόνια; Όχι. Αλλά μην ξεχνάτε ότι ο Ντεμιρέλ έσωσε τον πατέρα του Μητσοτάκη από τη χούντα».

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards