Αρχική » Κεφαλονιά: Δύσκολη νύχτα με απανωτές φωτιές – Μεταβαίνουν ενισχύσεις και κλιμάκιο της Ασφάλειας

Κεφαλονιά: Δύσκολη νύχτα με απανωτές φωτιές – Μεταβαίνουν ενισχύσεις και κλιμάκιο της Ασφάλειας

από admin
Κεφαλονιά: Δύσκολη νύχτα με απανωτές φωτιές - Μεταβαίνουν ενισχύσεις και κλιμάκιο της Ασφάλειας

Σοβαρές υποψίες για σχέδιο εμπρηστών μετά τις απανωτές φωτιές σε διάφορα σημεία της Κεφαλονιάς την Πέμπτη και Παρασκευή.

Μεταβαίνει κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής για έρευνες στο νησί και τεράστιες ενισχύσεις της Πυροσβεστικής από Αθήνα. Εισήγηση για προληπτική εκκένωση στον οικισμό Αγία Ειρήνη στα Καμπιτσάτα.

Πολύ δύσκολη αναμένεται να είναι η ολόκληρη η νύχτα στην Κεφαλονιά μετά από απανωτές νέες εστίες πυρκαγιών στο νησί.Οι φωτιές που απασχολούν αυτή την στιγμή την Πυροσβεστική είναι στα Καμπιτσάτα, κοντά στον οικισμό της Αγίας Ειρήνης, ο οποίος δεν απειλείται άμεσα αλλά έγινε εισήγηση για προληπτική εκκένωση από τους κατοίκους καθώς είναι νύχτα και αυτό επιδεινώνει την κατάσταση με μόνο θετικό ότι έχουν πέσει οι άνεμοι.

Το άλλο μέτωπο είναι σε δύσβατο σημείο στα Αννινάτα σε κοντινή απόσταση ενώ από νωρίτερα έχει αντιμετωπιστεί η φωτιά στα Χελμάτα.

Οι απανωτές όμως φωτιές ειδικά τα τελευταία δύο 24ωρα στο νησί, ειδικά όταν καταφέρνει η Πυροσβεστική να οριοθετεί ένα μέτωπο να «ξεπηδούν» άλλα δύο έχει προκαλέσει πολύ σοβαρές υποψίες στις Αρχές για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών και ήδη μεταβαίνουν αεροπορικώς από την Αθήνα τεράστιες ενισχύσεις της Πυροσβεστικής αλλά και κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής για να διενεργήσουν ενδελεχή έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχουν προκληθεί όλες αυτές οι φωτιές.
Πιο συγκεκριμένα, στην Κεφαλονιά μεταβαίνουν και θα επιχειρούν και στα δύο πύρινα μέτωπα τη νύχτα, συνολικά 102 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από Δυτική Ελλάδα και την 1η ΕΜΑΚ. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση και δύσβατο σημείο, στην περιοχή Χρυσοκελαριά του Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ. Δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ στην περιοχή Πόρτες στα Βασιλικά Κέρκυρας, αντιμετωπίστηκε άμεσα και πλέον βρίσκεται σε ύφεση.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards