Ένα τετράχρονο αγόρι από την επαρχία Χενάν είναι το πρώτο κρούσμα του στελέχους H3N8 της γρίπης των πτηνών στην Κίνα

Η Κίνα κατέγραψε την πρώτη μόλυνση σε άνθρωπο με το στέλεχος H3N8 της γρίπης των πτηνών, αλλά ο κίνδυνος εξάπλωσής του μεταξύ των ανθρώπων είναι χαμηλός, ανέφερε η υγειονομική αρχή.

Σύμφωνα με το Reuters, η παραλλαγή βρέθηκε σε ένα τετράχρονο αγόρι από την επαρχία Χενάν που εμφάνισε πυρετό και άλλα συμπτώματα στις 5 Απριλίου, ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Υγείας σε δήλωση την Τρίτη.

Το παιδί είχε έρθει σε επαφή με κοτόπουλα και κοράκια που είχαν μεγαλώσει στο σπίτι του, πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

Η παραλλαγή H3N8 είναι κοινή σε άλογα και σκύλους και έχει βρεθεί ακόμη και σε φώκιες. Δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα H3N8 σε ανθρώπους, ανέφερε το NHC.

Οι αναλύσεις ολόκληρης της αλληλουχίας του γονιδιώματος δείχνουν ότι ο ιός H3N8 σε αυτή την ανθρώπινη περίπτωση είναι ένας ανασυνδυασμός, με γονίδια από ιούς που έχουν ανιχνευθεί στο παρελθόν σε πουλερικά και άγρια ​​πτηνά, δήλωσε ο Nicola Lewis, ειδικός στη γρίπη στο Royal Veterinary College στη Βρετανία.

Ο ιός δικαιολογεί διευρυμένη επιτήρηση, δήλωσε ο Έρικ Κάρλσον, αναπληρωτής επικεφαλής της μονάδας ιολογίας στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Καμπότζη.

Η εμπλοκή του στην πανδημία γρίπης του 1889, γνωστή ως ρωσική γρίπη, ήταν “μείζονα ανησυχία για τον κίνδυνο του ιού”, πρόσθεσε.

   
Loading...