Αρχική » Συναγερμός στο Μαρούσι-Σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού φαίνεται πως έχουν μετατραπεί τα γηροκομεία

Συναγερμός στο Μαρούσι-Σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού φαίνεται πως έχουν μετατραπεί τα γηροκομεία

από admin

Συναγερμός στο Μαρούσι! Νόσησαν 18 ηλικιωμένοι και ένας εργαζόμενος σε γηροκομείο.

Τον παράνομο οίκο ευγηρίας είχε επισκεφθεί ο Πατούλης με κλιμάκιο για δειγματοληψίες.

Σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού φαίνεται πως έχουν μετατραπεί τα γηροκομεία, καθώς, μετά τον θάνατο 20 ηλικιωμένων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό στο Ασβεστοχώρι, άλλα 19 κρούσματα εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στο ΜαρούσιΤο κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας από τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο κρίθηκε από τους νοσηλευτές πως έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς παρουσίαζε συμπτώματα εγκεφαλικού.

Μετά τον εργαστηριακό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε, όπως άλλωστε προβλέπει το πρωτόκολλο, βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και αμέσως ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του στην πτέρυγα του γηροκομείου όπου φιλοξενούνταν.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί θετικοί 18 ηλικιωμένοι και ένας εργαζόμενος, ο οποίος πιθανότατα αποτέλεσε και την πηγή μετάδοσης του ιού.Από την πλευρά της, η δικηγόρος του γηροκομείου κυρία Παραστρατίδη υποστήριξε ότι τα επισκεπτήρια στη δομή είχαν απαγορευτεί εδώ και πολύ καιρό και ότι ο εργαζόμενος που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό είχε κάνει δύο τεστ τα οποία ήταν αρνητικά, πριν βγει θετικό το τελευταίο.

«Ο χρόνος επώασης»

«Επειδή ο χρόνος επώασης είναι διαφορετικός από άτομο σε άτομο, υπήρξε ένας εργαζόμενος που βγήκε θετικός, έπειτα από δύο αρνητικά τεστ. Ιδιωτικά η επιχείρηση μπήκε στη διαδικασία για να κάνει τεστ, ούτως ή άλλως, σε όσους γυρνούν από διακοπές… Κάθε εργαζόμενος, για να μπει στην επιχείρηση να εργαστεί έπειτα από άδεια, έπρεπε να προσκομίσει αρνητικό τεστ κορονοϊού. Ο συγκεκριμένος είχε δύο αρνητικά τεστ. Όταν η μονάδα θεώρησε ότι έχει υποψία κρούσματος, την Παρασκευή, ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ χωρίς να υπάρχει ακόμη επιβεβαιωμένο κρούσμα» ανέφερε, μεταξύ άλλων.Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο γηροκομείο δεν είχε άδεια λειτουργίας, αν και η διοίκηση έχει καταθέσει σχετική αίτηση, η οποία ωστόσο «βάλτωσε» εξαιτίας της γραφειοκρατίας.

Το γεγονός αυτό εγείρει ερωτήματα για το αν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης γνώριζε ότι ο συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας λειτουργούσε παράνομα, όταν τον επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες ως επικεφαλής κλιμακίου για τη διενέργεια δειγματοληψιών!Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards