Αρχική » Κορονοϊός – Άρση μέτρων: Οι ημερομηνίες «κλειδιά» – Καθοριστική για τις αποφάσεις η Μεγάλη Εβδομάδα

Κορονοϊός – Άρση μέτρων: Οι ημερομηνίες «κλειδιά» – Καθοριστική για τις αποφάσεις η Μεγάλη Εβδομάδα

από admin
koronoios-άrsi-metron-oi-imerominies-kleidia

Κορονοϊός – Άρση μέτρων: Ο … οδικός χάρτης άρσης των μέτρων θα τεθεί αυτή την εβδομάδα στο “τραπέζι” της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Σκοπός της κυβέρνησης, εφόσον συνεχίσει η ίδια επιδημιολογική κατάσταση, οι υψηλοί ημερήσιοι αριθμοί κρουσμάτων, δηλαδή, δεν επηρεάζουν σημαντικά το ΕΣΥ, είναι τον Απρίλιο σταδιακά να καταργηθεί ό,τι σχετίζεται με τον κορονοϊό.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ – ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Με δεδομένο ότι πλέον δεν υπάρχουν περιορισμοί που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας της διασκέδασης και άλλων χώρων, όπως για παράδειγμα το ωράριο, στο “κάδρο” μπαίνουν πιστοποιητικά, μάσκες και τεστ που αποτελούν μέρος της καθημερινότητας. Πάνω σε αυτούς τους τρεις τομείς, οι ειδικοί και η κυβέρνηση θα προσπαθήσουν να διαμορφωθεί ένα χρονοδιάγραμμα.

Κομβική στην προσπάθεια αυτή είναι η Μεγάλη Εβδομάδα, και αυτό καθώς ένας σενάριο θέλει ως “σταθμό” την 18η Απριλίου, δηλαδή τη Μεγάλη Δευτέρα, ώστε να τελειώσει η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού, ενώ παρόμοια πρόθεση φαίνεται να υπάρχει και για τη μάσκα σε εσωτερικούς χώρους.

Οι επιστήμονες, βέβαια, δεν θεωρούν τη Μεγάλη Εβδομάδα ως καλή στιγμή καθώς αφενός υπάρχει μεγάλος συνωστισμός στις Εκκλησίες ενώ υπάρχει κινητικότητα, μετακίνηση στην περιφέρεια, συγκεντρώσεις με οικογένειες και φίλους, κατά συνέπεια επαφές και μεγάλες πιθανότητες μετάδοσης.

Με αυτή τη σκέψη, οι πολλοί ειδικοί θα προτιμούσαν τη μετάθεση της αποκλιμάκωσης μετά το Πάσχα, στις αρχές Μαΐου.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη μάσκα, φαίνεται πως η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της σε εσωτερικούς χώρους μετακινείται περισσότερο προς τον Μάιο, καθώς οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι ένα μέτρο που προστατεύει και δεν καταπιέζει, συνεπώς κρίνουν τη χρήση της επιβεβλημένη σε χώρους με έντονο συνωστισμό, ειδικά όταν είναι εσωτερικοί και δεν αερίζονται.

Ο απώτερος σκοπός του πλάνου αποκλιμάκωσης είναι η μάσκα να παραμείνει σε χώρους όπως είναι οι δομές Υγείας, οι χώροι φροντίδας ηλικιωμένων, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σούπερ μάρκετ.

Η αρχή προς την κατάργηση των πιστοποιητικών και των υποχρεωτικών τεστ για ανεμβολίαστους, που αρχικά πολύ πιθανόν να είναι σε ανοιχτούς χώρους της εστίασης και της διασκέδασης, έχει γίνει με την κατάργηση του προστίμου για τους ανεμβολίαστους πολίτες από 60 ετών και πάνω.

Το μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, που επισύρει μηνιαίο πρόστιμο ισχύει, όπως έχει ανακοινωθεί, έως τις 15 Απριλίου.

Παράλληλα προχωρά και ο τρίτος πυλώνας του σχεδιασμού, που αφορά στο τέστινγκ και τη χαλάρωσή του. Σκοπός είναι να καταλήξει πιο στοχευμένο και να αφορά κατά βάση ανθρώπους με συμπτώματα.

Ήδη έχει αποφασιστεί ένα αυτοδιαγνωστικό τεστ για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς αντί για δύο που γίνονται σήμερα. Το ένα self test θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, 4-8 Απριλίου.

   
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards