Προβλήματα στην παραγωγή αυτοκινήτων δημιουργεί ο κορωνοϊός που πλήττει την Κίνα, με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις παραδόσεις αυτοκινήτων και στη χώρα μας.

Ήδη η Hyundai έκλεισε το μεγαλύτερο εργοστάσιό της – και παράλληλα το μεγαλύτερο παγκοσμίως από πλευράς παραγωγής – στην Κορέα για 5 ημέρες, εκεί όπου κατασκευάζονται 1.4 εκατομμύρια μοντέλα της Hyundai και Kia κάθε χρόνο.

Παράλληλα, η Nissan ανακοίνωσε ότι σταματάει προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Kyushy της Ιαπωνίας, ενώ και η Renault Samsung θα κλείσει για 4 ημέρες το εργοστάσιό της στη Μπουσάν της Κορέας.Κορωνοϊό αυτοκίνητα, “Κόλλησαν” Κορωνοϊό τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα…

Αντίστοιχες παύσεις παραγωγής έκαναν εργοστάσια της Fiat-Chrysler στην Ευρώπη, καθώς και σε άλλες εταιρείες παγκοσμίως.

Ο λόγος για αυτές τις παύσεις παραγωγής είναι η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα, που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα με τα εργοστάσια των προμηθευτούν σχεδόν όλων των κατασκευαστών όχι μόνο σε χώρες κοντά στην Κίνα.Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Κίνα με τον κορωνοϊό έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των αρχών, με τους νεκρούς να είναι πάνω από 3.800, κάτι που έχει οδηγήσει στο σταμάτημα της παραγωγής –μεταξύ άλλων– πολλών εργοστασίων ανταλλακτικών για αυτοκίνητα (π.χ. στην περίπτωση της Hyundai έχουν τελειώσει τα καλώδια για τα ηλεκτρονικά συστήματα των αυτοκινήτων).

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στις γραμμές παραγωγής, κάτι που έχει αντίκτυπο παγκοσμίως στις παραδόσεις νέων αυτοκινήτων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ήδη, αποκλειστικές μας πληροφορίες από στελέχη της ελληνικής αγοράς κάνουν λόγο για επερχόμενες καθυστερήσεις στην παράδοση καινούργιων αυτοκινήτων στους νέους τους ιδιοκτήτες στη χώρα μας, λόγω των επιπτώσεων στην παραγωγή του κορωνοϊού.

Το πρόβλημα μάλιστα αναμένεται να ενταθεί εφόσον και κατά πως φαίνεται ο κορωνοϊός εξελίσσεται σε μια παγκόσμια επιδημία, αφού νέα κρούσματα σε πολλές χώρες του πλανήτη εμφανίζονται καθημερινά.Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here