Αρχική » Κορονοϊός – Σύψας: Γιατί ήταν αναγκαία τα μέτρα σε περίπτερα και κάβες

Κορονοϊός – Σύψας: Γιατί ήταν αναγκαία τα μέτρα σε περίπτερα και κάβες

από admin
"Συναγερμός" στην Αττική με 240 νέα κρούσματα

Κορονοϊός: Τους λόγους για τους οποίους τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που περιορίζουν τη νυχτερινή λειτουργία σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες εξήγησε το μέλος της επιτροπής Λοιμωξιολόγων Νίκος Σύψας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα τα νέα μέτρα που προβλέπουν ότι κάποιες ακόμη επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα ανήκουν σε μία δεσμίδα πρωτοβουλιών προκειμένου να ανασχεθεί το επιδημιολογικό κύμα στις μεγάλες πόλεις και κυρίως στην Αττική.

«Το αλκοόλ που πουλούν οι επιχειρήσεις αυτές φέρνει χαλάρωση και τους ανθρώπους πιο κοντά, κι αυτό είναι επικίνδυνο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας και σημείωσε «γίνονται παρεμβάσεις και στα ΜΜΜ.

Νομίζω ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια και γι’ αυτό πολίτες και πολιτεία πρέπει να συνεργάζονται».

«Οι μάσκες παντού θα έρθουν αν φτάσουμε στο κόκκινο. Δεν θέλουμε να δημιουργούμε μια καταστολή στους πολίτες, να παίρνουν πρόστιμο αν δεν τη φορούν.

Η Αττική είναι στο πορτοκαλί, όχι στο κόκκινο. Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα επιδράσουν στις επόμενες δέκα μέρες και θα δούμε σταθεροποίηση της κατάστασης», σημείωσε ο ίδιος.

Έσχατη λύση το lockdown
«Θέλουμε να δούμε μια σταθερή και καθοδική τάση. Το lockdown είναι η έσχατη λύση. Δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να μη φτάσουμε εκεί. Δεν το έχουμε συζητήσει καν στην επιτροπή», πρόσθεσε ο κ. Σύψας.

Μιλώντας για την κατάσταση στα σχολεία ανέφερε: «Όσο λιγότερα παιδιά σε μία τάξη τόσο το καλύτερο και ασφαλές. Στα σχολεία δεν ποντάρουμε στις αποστάσεις. Για αυτό έχουμε ένα πακέτο άλλων μέτρων, όπως οι μάσκες, τα ξεχωριστά διαλείμματα, οι απολυμάνσεις».

Τέλος, αναφερόμενος στη σύγχυση που έχει προκύψει σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης, ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Δεν χρειάζεται να γίνει κανένα τεστ για COVID για να εμβολιαστεί κάποιος για τη γρίπη. Οποιοσδήποτε δεν έχει πυρετό ή κάποιο σύμπτωμα μπορεί να το κάνει».

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards