Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά μοντέλα, η σφοδρή κακοκαιρία «Ηφαιστίων» που θα πλήξει τη χώρα από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, θα είναι η χειρότερη μέχρι στιγμής του φετινού χειμώνα!

Τα νησιά των Κυκλάδων θα βιώσουν εκτός από δριμύ ψύχος, αγριεμένους βοριάδες πολλών μποφόρ που θα σηκώσουν κύματα – βουνά, αλλά και βροχοπτώσεις παρατεταμένης διάρκειας.

Η μεταβολή του καιρικού σκηνικού στις Κυκλάδες θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Κυριακής σταδιακά και αρχικά από τα βορειοδυτικά του νησιωτικού συμπλέγματος όταν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 6 – 7 μποφόρ με τάσεις ενίσχυσης τη νύχτα θα εξαπλωθούν βαθμιαία σε όλα τα νησιά.


Το φαινόμενο των θυελλωδών βοριάδων θα κορυφωθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Ιανουαρίου μέχρι και το βράδυ περίπου της Τρίτης, ημέρες κατά τις οποίες οι ριπές των ανέμων θα αγγίξουν τα 11 μποφόρ και τα κύματα που θα σαρώσουν τις ακτές, ειδικά στις βόρειες Κυκλάδες, ενδέχεται να ξεπεράσουν σε ύψος τα 7 μέτρα!

Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, οι άνεμοι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μετεωρολογικές προβλέψεις, θα πνέουν με ένταση 9 μποφόρ ενώ αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι της Πέμπτης φθάνοντας τα 6 – 7 μποφόρ.

Οι παγεροί βοριάδες θα συνοδεύονται από ισχυρές βροχοπτώσεις. Από το απόγευμα της Κυριακής έως την Τρίτη 7 Ιανουαρίου, προβλέπεται ότι θα βρέχει σχεδόν ασταμάτητα στις Κυκλάδες ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει τις ημέρες αυτές «βουτιά» και η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 περίπου βαθμούς κελσίου. Η έκδοση απαγορευτικού απόπλου των πλοίων είναι κάτι παραπάνω από πιθανή. Προσοχή συνίσταται επίσης στην τήρηση των οδηγιών ασφαλείας σε παράκτιες περιοχές.Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here