Αρχική » Δέκα Κύπριοι σκοπευτές και σκοπεύτριες στο «Τοπ 100» του κόσμου

Δέκα Κύπριοι σκοπευτές και σκοπεύτριες στο «Τοπ 100» του κόσμου

από admin
Στην ελίτ της παγκόσμιας κατάταξης οι Κύπριοι σκοπευτές

Στην ελίτ της παγκόσμιας κατάταξης οι Κύπριοι σκοπευτές

Το γεγονός ότι η κυπριακή σκοποβολή συγκαταλέγεται στις «μεγάλες δυνάμεις» του αθλήματος, μας το υπενθυμίζουν συχνά – πυκνά οι επιδόσεις και οι διακρίσεις των αθλητών και αθλητριών μας και το επιβεβαιώνουν οι Διεθνείς Ομοσπονδίες με την αναγνώριση και το διορισμό Κυπρίων αξιωματούχων σε καίρια πόστα κορυφαίων σκοπευτικών διοργανώσεων.

Επειδή όμως οι αριθμοί πάντα λένε την αλήθεια, το γεγονός ότι οι σκοπευτές και σκοπεύτριες μας βρίσκονται στην ελίτ της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής σκοποβολής το καταδεικνύουν περίτρανα και οι λίστες της κατάταξης της Διεθνούς Ομοσπονδίας ISSF και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ESC, για το μήνα Ιούλιο.

Εκεί όπου ο πρωταθλητής μας Ανδρέας Μακρής φιγουράρει στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης του τραπ, ενώ η πρωταθλήτριά μας Άντρη Ελευθερίου βρίσκεται στην τέταρτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης και στην όγδοη της παγκόσμιας.


Κι ενώ για την Άντρη, οι ψηλές θέσεις της Ευρώπης και του κόσμου είναι … γνώριμα λημέρια, ο Ανδρέας Μακρής, έγινε ο πρώτος Κύπριος τραπέρ που «σκαρφάλωσε» τόσο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, την ίδια στιγμή που βρίσκεται και στην έβδομη θέση στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή.

Κι αυτό βέβαια, χάρη στο χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής στην Κορέα, που συνοδεύτηκε με την εξασφάλιση της ολυμπιακής «κάρτας» για το Τόκυο και την πρόκρισή του στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής.

Εκεί όπου συμμετέχουν οι 12 κορυφαίοι αθλητές του κόσμου σε κάθε αγώνισμα!

Δέκα συνολικά Κύπριοι σκοπευτές και σκοπεύτριες βρίσκονται στο «Τοπ 100» του κόσμου και οκτώ στο «Τοπ 50» της Ευρώπης (στις 100 πρώτες θέσεις της Ευρώπης συναντούμε 16 αθλητές και αθλήτριες μας).

Στο τραπ, οι Ανδρέας Μακρής (3ος), Γεωργία Κωνσταντινίδου (60ή) και Νιχάτ Ακτερζί (88ος) και στο σκητ, οι Άντρη Ελευθερίου (8η), Κωνσταντία Νικολάου (17η), Νικόλας Βασιλείου (22ος), Παναγιώτα Ανδρέου (32η), Γιώργος Αχιλλέως (44ος), Σωτηρία Ανδρέου (85η) και Ανδρέας Χάσικος (88ος), είναι οι αθλητές που έβαλαν την κυπριακή σημαία στις πρώτες 100 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης του αγωνίσματος τους.

Στις πρώτες 50 θέσεις στην Ευρώπη φιγουράρουν οι Ανδρέας Μακρής (7ος) και Γεωργία Κωνσταντινίδου (14η) στο τραπ και οι Άντρη Ελευθερίου (4η), Παναγιώτα Ανδρέου (7η), Νικόλας Βασιλείου (10ος), Κωνσταντία Νικολάου (17η), Γιώργος Αχιλλέως (22ος) και Σωτηρία Ανδρέου (47η) στο σκητ.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards