Αρχική » Πλημμύρες Μάνδρα : Ενώπιον του ανακριτή η Ρένα Δούρου.

Πλημμύρες Μάνδρα : Ενώπιον του ανακριτή η Ρένα Δούρου.

από admin
Δούρου Άρχισαν οι απολογίες για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Την επόμενη εβδομάδα απολογείται η Δούρου για τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα

Στην τελική ευθεία με τις απολογίες των εννέα κατηγορουμένων για τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017, που κόστισαν τις ζωές 25 πολιτών, έχει περάσει η ανάκριση για την υπόθεση για την οποία έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος.

Άρχισαν οι απολογίες των 9 κατηγορουμένων για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 που κόστισε τις ζωές 25 ανθρώπων.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για πλημμελήματα (π.χ ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, πλημμύρας από αμέλεια, παράβασης καθήκοντος κ.λπ. κατά περίπτωση), όμως η υπόθεση έχει ανατεθεί στην 7η τακτική ανακρίτρια λόγω της σοβαρότητάς της.


Υπενθυμίζεται ότι στην εισαγγελική διάταξη που ακολούθησε την προκαταρκτική εξέταση γίνεται ανάλυση των ελλείψεων γύρω από την αντιπλημμυρική προστασία και τα έργα ορεινής υδρονομίας στην περιοχή, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως στο όρος Πατέρα θα έπρεπε να υπήρχαν συγκεκριμένα έργα.

Παράλληλα, καταγράφηκαν πολεοδομικές παραβάσεις, αλλά και ζητήματα στην αστυνόμευση – συντήρηση ρεμάτων στην περιοχή και στη διευθέτηση – οριοθέτηση ρεμάτων.

Οι απολογίες

Ήδη έχουν απολογηθεί οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας και Ελευσίνας, Ιωάννα Κριεκούκη και Γιώργος Τσουκαλάς, ο δασάρχης Αιγάλεω, ο διευθυντής δασών και υπάλληλοι του δασαρχείου.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να περάσει το ανακριτικό κατώφλι και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Μέσω της συνηγόρου του, Βάσως Πανταζή, ο τότε δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, αναφέρει σχετικά:

“Χθες Παρασκευή, κλήθηκα να απολογηθώ ως πολιτικός προϊστάμενος της ΥΔΟΜ Ελευσίνας για το πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τον Νοέμβριο του 2017 τον γειτονικό μας Δήμο Μάνδρας και κόστισε τη ζωή συνανθρώπων μας.

Με την απολογία μου, εκφράζοντας τη λύπη μου για τις ζωές που χάθηκαν και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες που πενθούν, προσπάθησα να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη να εκδώσει μια πρώτη δίκαιη δικαιοδοτική κρίση..

..εξηγώντας, ότι ως Δήμαρχος Ελευσίνας δεν είχα καμία απολύτως αρμοδιότητα επί θεμάτων που αφορούν τα γεωγραφικά και διοικητικά όρια έτερου Δήμου.

Η σύμφωνη γνώμη της κας 7ης  Ανακρίτριας και της κας Εισαγγελέως Γνωμοδοτήσεων να αφεθώ ελεύθερος μετά την απολογία μου, χωρίς την επιβολή περιοριστικών  όρων, δικαιώνει την προσπάθειά μου να αποκαλυφθεί η αλήθεια στη δύσκολη αυτή υπόθεση”.

Ο Γ. Τσουκαλάς κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της πλημμύρας από αμέλεια και της παράβασης καθήκοντος.

-Ενώ μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, σε αντίθεση με άλλους συγκατηγορουμένους στους οποίους έχουν επιβληθεί χρηματικές εγγυήσεις.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards