Αρχική » Μας απειλεί με «χτύπημα» ο Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για ό,τι συμβεί»

Μας απειλεί με «χτύπημα» ο Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για ό,τι συμβεί»

από admin
Ερντογάν: ”Θα μεγαλώσουμε τη χώρα μας δίνοντας ακόμη και το αίμα μας”

Tην ώρα που ο τουρκικός στόλος έχει εισβάλει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μαζί με το ερευνητικό Oruc Reis και ζητά να πάρει μερίδιο του υποθαλάσσιου πλούτου ο Ερντογάν υποστήριξε πως η στάση της Ελλάδας είναι ενάντια στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Επιχειρώντας να τονώσει το «τσαλακωμένο» ηθικό των στελεχών του τουρκικού Στρατού που έχουν υποστεί αλλεπάλληλες ήττες από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, o Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε πως «ο τούρκικος θα κινηθεί πιο αποφασιστικά για να υποστηρίξει τα δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή» και πώς όσοι βγουν μπροστά στις περιοχές τις οποίες έχει κηρύξει NAVTEX η Τουρκιά «θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες».Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ταγίπ Ερντογάν:

«Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να κηρύξει NAVTEX στην συγκεκριμένη περιοχή. Με την στάση αυτή, που είναι εναντίον στις σχέσεις καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου έριξε τον εαυτό της σε ένα χάος το οποίο δεν θα μπορεί να βγει μόνη της.

Από εδώ και πέρα η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για οποιοδήποτε αρνητικό γεγονός στην περιοχή και θα είναι η μόνη χώρα που θα ζημιωθεί. Οι Έλληνες γείτονές μας πρέπει να ξέρουν πως όσοι τη ρίχνουν μπροστά στον τούρκικο στόλο θα την αφήσουν μόνη σε ενδεχόμενο δυσκολίας.

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ούτε ένα βήμα από τη δράση του Ορούτς Ρείς ούτε από την δράση του ναυτικού μας που το συνοδεύει.

Αντιθέτως θα κινηθεί πιο αποφασιστικά για να υποστηρίξει τα δικαιώματα της στην περιοχή. Αυτοί που πρέπει να το σκεφτούν το τι θα συμβεί και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες είναι αυτοί που θα βγουν μπροστά μας στις περιοχές τις οποίες έχουμε εκδόσει NAVTEX.Μετά από αυτές τις δηλώσεις αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να συνομιλούν ακόμα μαζί του οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι «φίλοι» μας οι Γερμανοί που συνεχίζουν να τον στηρίζουν.

Ακάρ: Η Navtex της Ελλάδας δεν συνάδει με την καλή γειτονία

Ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε την Ελλάδα για την Navtex που εξέδωσε και με την οποία δεσμεύει, μέχρι 27 Αυγούστου, για αεροναυτική άσκηση την περιοχή που παρανόμως έχει δεσμεύσει η Τουρκία για σεισμικές έρευνες. Ισχυρίστηκε ότι η απόφαση της Αθήνας «δεν είναι συμβατή με τις σχέσεις καλής γειτονίας και το Δίκαιο της Θαλάσσης, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και αυξάνει την ένταση».Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards