Αρχική » Μετά το Πάσχα τα 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους …. Και δεν είναι για όλους

Μετά το Πάσχα τα 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους …. Και δεν είναι για όλους

από admin
Παράταση δύο επιπλέον μηνών στα επιδόματα ανεργίας

Μετά το Πάσχα θα καταβληθεί το επίδομα των 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους, ενώ θα δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα στον ΟΑΕΔ για όσους δεν έχουν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού.

Αναφορικά με τους μακροχρόνια άνεργους, στην Ελλάδα, από τους 1.100.000 που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, χρηματοδοτείται το 1/10, κάτι που αποτελεί πρόβλημα για τη συγκεκριμένη κατηγορία.Το επίδομα των 400 ευρώ θα δοθεί σε όσους είναι εκτός αγοράς εργασίας από 1ης Απριλίου του 2019 έως το τέλος Μαρτίου.

Παράλληλα τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, 12μηνης διάρκειας.

Επίσης ξεκινά το Μάιο πρόγραμμα για 36.500 άνεργους, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες, για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες.

Τέλος, ακολουθούν νέα προγράμματα από αρχές Μαΐου που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους.Παράλληλα, δόθηκε δίμηνη παράταση για:

  • τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο (αφορά περίπου 70.000 ανέργους)
  • τα επιδόματα που έληξαν τον Φεβρουάριο (αφορά περίπου 80.000 ανέργους)
  • τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο (αφορά περίπου 43.000 ανέργους) και
  • για τα επιδόματα που έληξαν τον Απρίλιο.

Aναφορικά με τη δίμηνη παράταση επιδομάτων για τους δικαιούχους της τακτικής επιδότησης ανεργίας το ποσό θα ανέρχεται σε έως 798,5 ευρώ, δηλαδή έως 399,25 ευρώ μηνιαίως. Το ποσό αυτό θα είναι προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.

  • Για τους δικαιούχους βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων το ποσό διαμορφώνεται έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).
  • Οι δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας θα λάβουν έως 400 ευρώ θα λάβουν, δηλαδή 200 ευρώ μηνιαίως.

Σημειώνεται πως το μέτρο της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων θα ισχύσει και για όσους λήξει η επιδότηση κατά τον τρέχοντα μήνα.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards