Αρχική » Τι Είναι οι Μυστηριώδεις Λάμψεις που Παρατηρήθηκαν στην Επιφάνεια της Σελήνης

Τι Είναι οι Μυστηριώδεις Λάμψεις που Παρατηρήθηκαν στην Επιφάνεια της Σελήνης

από admin
Σελήνη Μέχρι τώρα, οι συνωμοσιογράφοι τα απέδιδαν σε UFOs ή σε τοπικές εγκαταστάσεις κάποιου είδους ηλεκτροδότησης

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Κατά καιρούς, μυστηριώδεις λάμψεις εμφανίζονται στην επιφάνεια της Σελήνης τα οποία έχουν παρατηρηθεί και είναι ήδη γνωστά από τα μισά του προηγούμενου αιώνα.

Μέχρι τώρα, οι συνωμοσιογράφοι τα απέδιδαν σε UFOs ή σε τοπικές εγκαταστάσεις κάποιου είδους ηλεκτροδότησης που χρησιμοποιούσαν οι εξωγήινοι προκειμένου να φωτίσουν τις συγκεκριμένες περιοχές που ήθελαν. Ακόμα και σε ανοίγματα μεγάλων καταπακτών μέσα από τα οποία έβγαιναν ή έμπαιναν διαστημόπλοια, οπότε και ξεπηδούσε φως από το εσωτερικό της Σελήνης έχει υποστηριχτεί.

Πράγματι, είναι πολύ περίεργα και παράδοξα τα «παροδικά φωτεινά σεληνιακά φαινόμενα» αφού εμφανίζονται αρκετές φορές την εβδομάδα και, όπως διαπιστώνεται φωτίζουν τμήματα του τοπίου της σελήνης για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα πριν εξαφανιστούν. Τι άλλο να σκεφτεί κάποιος αφού η περίπτωση της τόσο έντονης αντανάκλασης του ηλιακού φωτός δεν φαινόταν ιδιαίτερα πιθανή.

Όμως, τώρα, οι επιστήμονες έχουν ήδη ξεκινήσει μια προσπάθεια να παρατηρήσουν καλύτερα και να κατανοήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το μυστηριώδες φαινόμενο των λάμψεων, στην επιφάνεια του φεγγαριού, όπως αναφέρει η βρετανική metro.co.uk, αφού βέβαια έχουν αποκλείσει την περίπτωση των ΑΤΙΑ και των εξωγήινων.

Τώρα, αστρονόμοι του πανεπιστημίου Julius-Maximilians-Universität Würzburg (JMU) στη Βαυαρία της Γερμανίας έχουν δημιουργήσει ένα τηλεσκόπιο το οποίο θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να ανιχνεύει αυτόματα αυτές τις αναλαμπές και να τις βιντεοσκοπεί.«Τα λεγόμενα παροδικά σεληνιακά φαινόμενα είναι γνωστά από τη δεκαετία του 1950, αλλά δεν έχουν παρατηρηθεί συστηματικά και μακροπρόθεσμα επαρκώς», δήλωσε ο Hakan Kayal, καθηγητής της διαστημικής τεχνολογίας.

Επιπλέον, ο ίδιος έχει μια υπόθεση για το τι προκαλεί τις λάμψεις με μεγάλη χρονική διάρκεια σε συνδυασμό με σεισμικές δραστηριότητες που έχουν παρατηρηθεί στο Σελήνη:

«Όταν η επιφάνεια κινείται (λόγω σεισμικών δονήσεων), τα αέρια που αντανακλούν το φως του ήλιου μπορούν να διαφύγουν από το εσωτερικό του φεγγαριού. Αυτό θα εξηγούσε τα φωτεινά φαινόμενα, μερικά από τα οποία διαρκούν μερικές ώρες», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά τις βραχύτερες και πολύ σύντομες αναλαμπές, αυτές θα μπορούσαν «να συμβαίνουν όταν τα ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια του ηλιακού ανέμου αλληλεπιδρούν με τη σκόνη της Σελήνης», είπε.

Μένει, λοιπόν, στους επιστήμονες να καταφέρουν να αποδείξουν και πρακτικά τις εκτιμήσεις αυτές ή να εντοπίσουν κάποια άλλη αιτία.

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Mysterious flashes of light observed on the moon’s surface

katohika

diadrastika.com

 

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards