Αρχική » Νέες προκλητικές δηλώσεις(απειλές) από τον Ομέρ Τσελίκ.

Νέες προκλητικές δηλώσεις(απειλές) από τον Ομέρ Τσελίκ.

από admin
Νέες προκλητικές δηλώσεις(απειλές) από τον Ομέρ Τσελίκ

Απειλεί ο Τσελίκ: Θα βρεθείτε αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης -σ.σ. του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- Ομέρ Τσελίκ, λέγοντας ότι αν η Ελλάδα «δημιουργήσει μία κατάσταση που είναι εναντίον του νόμου και αλλάζει το καθεστώς κυριαρχίας των νησιών», τότε «θα βρεθείτε αντιμέτωποι με πολύ δύσκολες καταστάσεις», μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Η στρατιωτικοποίηση των νησιών οδηγεί σε αδιέξοδο

Νέες προκλητικές δηλώσεις από την Τουρκία, αυτή την φορά από τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ερντογάν, AKP, Ομέρ Τσελίκ.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τσελίκ δήλωσε: «Τώρα, εσείς μπορείτε ακόμα να μιλάτε για ειρήνη και διπλωματία, όταν στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, ακριβώς κάτω από τη μύτη μας; Αποκλείεται.

Όταν η Τουρκία θέτει αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη, όλοι τους, από τον Μητσοτάκη μέχρι τον επιθετικό υπουργό Εξωτερικών, προσπαθούν να εκφράσουν ότι η στάση της Τουρκίας είναι ‘πολύ επιθετική’» δήλωσε και συνέχισε:

«Το καθεστώς των νησιών είναι ξεκάθαρο. Αυτά τα νησιά θα είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Από τη στιγμή που το στρατιωτικοποιείς, αλλάζεις το καθεστώς των νησιών.

Η αλλαγή του καθεστώτος του νησιού σημαίνει επίσης άνοιγμα προς συζήτηση για το καθεστώς κυριαρχίας, όπως εκφράζεται στη Συνθήκη για τη θέσπιση του σημερινού καθεστώτος του νησιού».

Και συνέχισε: «Είναι απαράδεκτες οι δηλώσεις της Ελλάδας που έχουν ως στόχο την Τουρκία και τον πρόεδρό μας. Με αυτή την επιθετική προπαγάνδα, δεν μπορεί να φτάσει πουθενά. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα γράφοντας αιτήσεις σε άλλες χώρες που διαμαρτύρονται για την Τουρκία.

Οι δραστηριότητες της Τουρκίας στη «Γαλάζια Πατρίδα» μας βασίζονται στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στον νόμο.

Η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει προσεκτική γλώσσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. Οι ακραίες διακηρύξεις άλλων χωρών δεν σημαίνουν τίποτα για την κυριαρχία μας και μπροστά στο νόμο.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards