Αρχική » Νέος συναγερμός στην Κίνα: Κρούσμα βουβωνικής πανώλης

Νέος συναγερμός στην Κίνα: Κρούσμα βουβωνικής πανώλης

από admin
Σε νέο συναγερμό η Κίνα μετά την εμφάνιση κρούσματος βουβωνικής πανώλης. Ένα βοσκός τέθηκε σε καραντίνα ενώ οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις.

Κρούσμα βουβωνικής πανώλης εντοπίστηκε σε πόλη της Εσωτερικής Μογγολίας θέτοντας τις κινεζικές αρχές εκ νέου σε συνεγαρμό.

Σύμφωνα με αναφορές, όπως αναφέρει το BBC, ο ασθενής είναι ένας βοσκός απο την πόλη Μπαγιανούρ και βρίσκεται σε καραντίνα ενώ η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή.

Αξιωματούχοι εξέδωσαν προειδοποίηση επιπέδου 3, το δεύτερο χαμηλότερο σε μια κλίμακα τεσσάρων επιπέδων. Η οδηγία απαγορεύει το κυνήγι και την κατανάλωση κρέατος.Θανατηφόρος νόσος αλλά θεραπεύσιμη
Η βουβωνική πανώλη που προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη, μπορεί να είναι θανατηφόρα, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί με κοινά διαθέσιμα αντιβιοτικά.

Περιστατικά αναφέρονται σε όλο τον κόσμο. Το 2017 στη Μαδαγασκάρη καταγράφηκαν περισσότερες από 300 περιπτώσεις.

Κύριο χαρακτηριστικό της νόσου είναι οι πρησμένοι λεμφαδένες. Είναι δύσκολο να εντοπιστεί στα αρχικά της στάδια καθώς τα συμπτώματα, τα οποία συνήθως αναπτύσσονται μετά από τρεις έως επτά ημέρες, μοιάζουν με εκείνα της γρίπης.

“Σε αντίθεση με τον 14ο αιώνα, έχουμε τώρα μια κατανόηση για το πώς μεταδίδεται αυτή η ασθένεια”, δήλωσε ο Δρ Shanti Kappagoda, γιατρός μολυσματικών ασθενειών στο Stanford Health Care.“Ξέρουμε πώς να το αποτρέψουμε. Είμαστε επίσης σε θέση να θεραπεύουμε ασθενείς που έχουν μολυνθεί με αποτελεσματικά αντιβιοτικά”, πρόσθεσε.

Ο Μαύρος Θάνατος προκάλεσε περίπου 50 εκατομμύρια θανάτους σε όλη την Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη τον 14ο αιώνα.

Το τελευταίο τρομακτικό ξέσπασμα ήταν στο Λονδίνο το 1665, όπου έχασε τη ζωή του περίπου το ένα πέμπτο των κατοίκων της πόλης.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards