Αρχική » Κορονοϊός: New York Times- Τα εμβολιασμένα άτομα μεταδίδουν το ίδιο τον κορωνοϊό με τους ανεμβολίαστους

Κορονοϊός: New York Times- Τα εμβολιασμένα άτομα μεταδίδουν το ίδιο τον κορωνοϊό με τους ανεμβολίαστους

από admin
Κορονοϊός: New York Times- Τα εμβολιασμένα άτομα μεταδίδουν το ίδιο τον κορωνοϊό με τους ανεμβολίαστους

Ακόμα ένα εξαιρετικά ανησυχητικό εύρημα σχετικά με τη μετάλλαξη Delta του κορωνοϊού, από μία νέα έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανατρέπει πλέον τα δεδομένα και αναγκάζει τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ να επαναφέρουν, πιθανά και από σήμερα, τη σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ακόμα και για τους εμβολιασμένους, αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.Η νέα έρευνα, στην οποία αναφέρθηκε η Δρ. Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, έδειξε ότι τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Delta μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες του ιού στη μύτη και το λαιμό. Τα συγκεκριμένα νέα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με όσα είχαν παρατηρήσει οι επιστήμονες σε εμβολιασμένα άτομα που είχαν μολυνθεί με παλαιότερες εκδόσεις του ιού, τα οποία ως επί το πλείστων έμοιαζαν ανίκανα να μολύνουν άλλους ανθρώπους.

Ουσιαστικά, με βάση τα νέα δεδομένα, τα άτομα με τις λεγόμενες πρωτοποριακές λοιμώξεις-περιπτώσεις που συμβαίνουν παρά τον πλήρη εμβολιασμό μπορεί να είναι εξίσου μεταδοτικά με τους μη εμβολιασμένους, ακόμη και αν δεν έχουν συμπτώματα. Αυτό σημαίνει ότι τα πλήρως ανοσοποιημένα άτομα, όπως μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι ή οικογένειες με ασθενές θα πρέπει να συνεχίζουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, ιδιαίτερα σε κοινότητες υψηλής μετάδοσης.

Στις ΗΠΑ, αναφέρονται περισσότερα από 60.000 νέα κρούσματα ημερησίως, κατά μέσο όρο. Εάν τα εμβολιασμένα άτομα μεταδίδουν την παραλλαγή Delta, μπορεί να συμβάλλουν στην αύξηση των κρουσμάτων, αν και πιθανότατα θα είναι σε πολύ μικρότερο βαθμό από τους μη εμβολιασμένους.Η έρευνα διεξήχθη από ανεξάρτητους επιστήμονες εκτός των CDC και ο οργανισμός εργάζεται γρήγορα για να αναλύσει και να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα, δήλωσε αξιωματούχος.

Στοιχεία από την έρευνα ενδέχεται να σχετίζονται εν μέρει με ένα ξέσπασμα στο Provincetown, της Μασαχουσέτης, όπου οι εορταστικές εκδηλώσεις της 4ης Ιουλίου έχουν οδηγήσει σε 882 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο. Ωστόσο, σχεδόν τα τρία τέταρτα αυτών των ανθρώπων είναι εμβολιασμένοι πλήρως.
Ο οργανισμός έχει επίσης παρακολουθήσει δεδομένα από την ομάδα εργασίας Covid-19 Sports and Society, τον συνασπισμό των επαγγελματικών αθλητικών πρωταθλημάτων, που ελέγχει περισσότερους από 10.000 ανθρώπους καθημερινά και προσδιορίζει όλες τις λοιμώξεις.

Στα συμπεράσματα της ίδιας έρευνας προτείνεται επίσης ότι και τα εμβολιασμένα άτομα που εκτίθενται στον ιό θα πρέπει να υποβάλλονται σε ελέγχους, ακόμη και αν αισθάνονται καλά. Παρ’ όλα αυτά, αναφέρεται επίσης ότι τα νέα δεδομένα δεν σημαίνουν ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά καθώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι εξακολουθούν να αποτρέπουν βαριές νοσήσεις και θάνατο από κορωνοϊό και τα άτομα με πρωτοποριακές λοιμώξεις σπάνια καταλήγουν σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους New York Times και τα CDC, περίπου το 97% τοις εκατό των ατόμων που νοσηλεύονται με Covid-19 στις ΗΠΑ δεν είναι εμβολιασμένοι. Αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν ακόμη και από πέρυσι ότι τα εμβόλια μπορεί να μην αποτρέπουν πλήρως τη μόλυνση ή τη μετάδοση (η ανοσία από φυσική μόλυνση μπορεί να προσφέρει ακόμα λιγότερη προστασία).

Οι προηγούμενες εκδόσεις του ιού σπάνια διέσχισαν το φράγμα ανοσοποίησης, γεγονός που προκάλεσε τα CDC να ενημερώσουν τον Μάιο ότι τα εμβολιασμένα άτομα θα μπορούσαν να πηγαίνουν χωρίς μάσκα σε εσωτερικούς χώρους. Αλλά οι συνήθεις κανόνες δεν φαίνεται να ισχύουν για την παραλλαγή Delta, καθώς είναι δύο φορές πιο μεταδοτική από τον αρχικό ιό και μια μελέτη έδειξε ότι η ποσότητα του ιού σε μη εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί από το Delta μπορεί να είναι χίλιες φορές υψηλότερη από ό, τι παρατηρήθηκε σε άτομα που είχαν μολυνθεί με την αρχική έκδοση του ιού.

«Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε έναν τεράστιο αντίκτυπο στη σοβαρότητα της νόσου και τη νοσηλεία», δήλωσε ο Michal Tal, ανοσολόγος στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Τα εμβόλια εγχέονται στους μυς και τα αντισώματα που παράγονται ως απόκριση παραμένουν κυρίως στο αίμα. Ορισμένα αντισώματα μπορεί να φτάσουν στη μύτη, το κύριο σημείο εισόδου του ιού, αλλά πιθανά να μην είναι αρκετά για να τον εμποδίσουν.«Τα εμβόλια λειτουργούν, είναι καταπληκτικά», δήλωσε ο Frances Lund, ένας ιός ανοσολόγος στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ. «Αλλά δεν προσφέρουν την τέλεια ανοσία».

Όταν οι άνθρωποι εκτίθενται σε οποιοδήποτε αναπνευστικό παθογόνο, μπορεί εκείνο να βρει μια βάση στη βλεννογόνο επένδυση της μύτης, χωρίς να προκαλέσει καμία βλάβη πέρα ​​από αυτό. «Αν περπατούσατε στο δρόμο και ελέγχατε ανθρώπους, θα βρίσκατε άτομα που έχουν ιούς στον βλεννογόνο τους αλλά είναι ασυμπτωματικοί», δήλωσε ο Δρ. Michael Marks, επιδημιολόγος στο London School of Hygiene and Tropical Medicine. «Το ανοσοποιητικό μας σύστημα τις περισσότερες φορές καταπολεμά αυτά τα παθογόνα».

Ωστόσο, η παραλλαγή του Delta φαίνεται πως αναπτύσσεται στη μύτη και η εξάπλωση της μπορεί να εξηγήσει γιατί οι περισσότεροι επιστήμονες αναμένουν οι ασθενείς να εμφανίζουν πρωτοποριακές λοιμώξεις και συμπτώματα κρυολογήματος. Ακόμα, όταν ο ιός προσπαθεί να περάσει στους πνεύμονες, τα ανοσοκύτταρα στα εμβολιασμένα άτομα αυξάνονται και καθαρίζουν γρήγορα τη μόλυνση προτού προκαλέσει μεγάλο όλεθρο. Αυτό σημαίνει ότι τα εμβολιασμένα άτομα πρέπει να είναι μολυσμένα και μεταδοτικά για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από τα μη εμβολιασμένα άτομα, είπε ο Δρ. Lund.

«Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε αυτές τις πρώτες δύο μέρες, όταν έχουν μολυνθεί, δεν μπορούν να το μεταδώσουν σε κάποιον άλλο», πρόσθεσε.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards