Αρχική » Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στο Πακιστάν πλησιάζει τους 1.500

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στο Πακιστάν πλησιάζει τους 1.500

από admin
Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στο Πακιστάν πλησιάζει τους 1.500

Ισλαμαμπάντ, 15 Σεπτεμβρίου (Reuters) – Οι άνευ προηγουμένου πλημμύρες στο Πακιστάν, που έχουν βυθίσει τεράστιες εκτάσεις του έθνους της Νότιας Ασίας, έχουν σκοτώσει σχεδόν 1.500 ανθρώπους, σύμφωνα με στοιχεία την Πέμπτη, καθώς οι αρχές προσπαθούν να εντείνουν τις προσπάθειες ανακούφισης για εκατομμύρια που επλήγησαν από την καταστροφή.

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι βροχές ρεκόρ των μουσώνων και το λιώσιμο των παγετώνων στα βουνά έχουν πλήξει 33 εκατομμύρια από έναν πληθυσμό 220 εκατομμυρίων, σαρώνοντας σπίτια, μεταφορές, καλλιέργειες και ζώα σε ζημιές που υπολογίζονται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 1.486, ανάμεσά τους περίπου 530 παιδιά, ανακοίνωσε η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών, καθώς δημοσίευσε το πρώτο της σύνολο σε όλη τη χώρα από τις 9 Σεπτεμβρίου, μια περίοδο που πέθαναν 90 ακόμη άτομα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αρχές έχουν βάλει εμπόδια για να κρατήσουν τα νερά από τις πλημμύρες έξω από βασικές κατασκευές, όπως σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής καθώς και σπίτια, ενώ οι αγρότες που έμειναν για να προσπαθήσουν να σώσουν τα βοοειδή τους αντιμετώπισαν μια νέα απειλή καθώς οι ζωοτροφές άρχισαν να εξαντλούνται.

 Sehwan, Πακιστάν, 14 Σεπτεμβρίου 2022. REUTERS/Akhtar Soomro

Η κυβέρνηση και τα Ηνωμένα Έθνη κάνει λόγο στην κλιματική αλλαγή για την άνοδο των νερών, στον απόηχο των θερμοκρασιών ρεκόρ του καλοκαιριού, που έχουν οδηγήσει χιλιάδες από τα σπίτια τους για να ζήσουν σε σκηνές ή κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων στην ύπαιθρο.

Το Πακιστάν δέχθηκε 391 mm (15,4 ίντσες) βροχής, ή σχεδόν 190% περισσότερο από τον μέσο όρο των 30 ετών, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αυτός ο αριθμός ανέβηκε στο 466% για μια από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές, τη νότια επαρχία Sindh.

Πτήσεις βοήθειας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις Ηνωμένες Πολιτείες έφθασαν στη χώρα την Πέμπτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Τα Ηνωμένα Έθνη αξιολογούν τις ανάγκες ανοικοδόμησης.

reuters

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards