Ο καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές, κρύο και χιονοπτώσεις – Η πρόγνωση από Καλλιάνο και Αρναούτογλου

Με συννεφιά, αλλά μακριά από έντονα καιρικά φαινόμενα θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, αφού ο καιρός θα είναι ήπιος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο.Όμως, από την ημέρα των Χριστουγέννων και μετά τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι ο καιρός χαλάει και έρχονται βροχές, κρύο και χιονοπτώσεις όχι μόνο στις ορεινές περιοχές. Τα Χριστούγεννα δηλαδή πιθανότατα θα είναι μια μεταβατική ημέρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι προβλέψεις του Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος κάνει λόγο για επιδείνωση του καιρού από την ημέρα των Χριστουγέννων.

Από τις 25 Δεκέμβρη ψυχρές αέριες μάζες θα κατεβούν προς τα Βαλκάνια και φαίνεται, με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία να μπαίνουν δυναμικά στην Ελλάδα την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, με τον καιρό να αγριεύει και να σημειώνονται βροχές στα πεδινά της κεντρικής και νότιας χώρας, χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά.

Δεν αποκλείει ο Σάκης Αρναούτογλου να σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο.Loading...