Αρχική » Ο Πάπας Φραγκίσκος διέταξε όλα τα χρήματα της εκκλησίας να μεταφερθούν στην Τράπεζα του Βατικανού έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος διέταξε όλα τα χρήματα της εκκλησίας να μεταφερθούν στην Τράπεζα του Βατικανού έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

από admin
Ο Πάπας Φραγκίσκος διέταξε όλα τα χρήματα της εκκλησίας να μεταφερθούν στην Τράπεζα του Βατικανού έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος διέταξε την Αγία Έδρα και τις θυγατρικές της να μεταφέρουν όλα τα οικονομικά τους περιουσιακά στοιχεία στο Ινστιτούτο Θρησκευτικών Υποθέσεων (IOR), κοινώς γνωστή ως Τράπεζα του Βατικανού.

Η παπική επιστολή, που εκδόθηκε στις 23 Αυγούστου, διευκρινίζει την ερμηνεία μιας παραγράφου του νέου συντάγματος της Ρωμαϊκής Κουρίας, του Praedicate Evangelium, που εκδόθηκε τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την οδηγία του Φραγκίσκου, τα χρηματοοικονομικά και ρευστά περιουσιακά στοιχεία που διατηρούνται σε τράπεζες άλλες από το IOR πρέπει να μεταφερθούν στην Τράπεζα του Βατικανού εντός 30 ημερών από την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Με έδρα την Πολιτεία της Πόλης του Βατικανού, η IOR έχει 110 υπαλλήλους και 14.519 πελάτες. Από το 2021, φρόντισε για 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ (5,6 δισεκατομμύρια δολάρια) περιουσιακών στοιχείων πελατών.

Αν και το IOR αναφέρεται συνήθως ως “τράπεζα”, είναι τεχνικά ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα χωρίς υποκατάστημα που λειτουργεί στο Βατικανό για να παρέχει υπηρεσίες σε πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Έδρας και σχετικών οργανισμών, θρησκευτικών ταγμάτων, κληρικών, καθολικών ιδρυμάτων.

Στην έκθεσή του της 23ης Αυγούστου, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι η παράγραφος 3 του Άρθρου 219 Preedicate Evangelium «πρέπει να ερμηνεύεται ότι σημαίνει ότι οι δραστηριότητες του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων και του θεματοφύλακα της κινητής περιουσίας της Αγίας Έδρας και των ιδρυμάτων που συνδέονται με την Αγία Έδρα είναι αποκλειστική ευθύνη του Ινστιτούτου Θρησκευτικών Έργων».

Το διάταγμα θα υποχρεώσει τα θεσμικά όργανα της Αγίας Έδρας, συμπεριλαμβανομένης της Γραμματείας του Κράτους, να μεταφέρουν τα χρηματοοικονομικά τους στοιχεία στο IOR έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Γραμματεία του Εξωτερικού είναι γνωστό ότι είχε λογαριασμούς σε ελβετικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένης της Credit Suisse, μέσω της οποίας έγινε αρχικά η αμφιλεγόμενη επένδυση στο κτίριο του Λονδίνου.

Το άρθρο 219, παράγραφος 3 του νέου συντάγματος περί θητείας ορίζει: «Η εκτέλεση των οικονομικών συναλλαγών που αναφέρονται στις §§ 1 και 2 πραγματοποιείται μέσω του Ινστιτούτου Έργων της Θρησκείας», IOR.

Οι οικονομικές συναλλαγές που περιγράφονται στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 219 είναι η διαχείριση και διαχείριση ακινήτων και κινητής περιουσίας της Ιεράς Έδρας, καθώς και νομικών προσώπων που εμπιστεύονται την περιουσία τους στον Άρειο Πάγο.

Σχόλιο Paradrasi: Όπως πολλοί από τους αναγνώστες μας γνωρίζουν καλά, πολλές δυσοίωνες προβλέψεις έχουν γίνει σε διάφορες περιόδους για τον Σεπτέμβριο του 2022, σύμφωνα με τις οποίες ετοιμάζεται κάποιο είδος «παγκόσμιας οικονομικής επαναφοράς». Και έτσι, η Καθολική Εκκλησία αποφάσισε να βάλει σε τάξη τις οικονομικές υποθέσεις μόνο για την εβραϊκή Πρωτοχρονιά, που έρχεται στις 26 Σεπτεμβρίου, και πολλά γεγονότα συνδέονται με αυτήν την ημερομηνία.

Δεν ξέρουμε καν πώς να ερμηνεύσουμε αυτές τις ειδήσεις – οι πατέρες στο Βατικανό ξέρουν καλύτερα πού να κρατήσουν τα χρήματα, επομένως παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων.

catholicnewsagency.com

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards