Αρχική » ΟΑΕΔ: Νέο επίδομα για ανέργους – Μάθε αν το δικαιούσαι!

ΟΑΕΔ: Νέο επίδομα για ανέργους – Μάθε αν το δικαιούσαι!

από admin
ΟΑΕΔ: Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Ενα νέο ειδικό επίδομα, για τους ανέργους που δεν μπορούν να ενταχθούν στην 12μηνη τακτική επιδότηση, ανακοινώθηκε με νέα θέσπιση του ΟΑΕΔ.

Με βασική προϋπόθεση για τους δικαιούχους είναι να παραμένουν άνεργοι και εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για τρεις μήνες.

Αυτό το νέο επίδομα θα είναι ίσο με 15 ημερομίσθια και με την αύξηση του κατώτατου μισθού ανέβηκε από τα 215,85 ευρώ στα 240 ευρώ!

Το επίδομα, αυτό θα μπορεί να δοθεί μέχρι και τρεις φορές το κάθε έτος. Οι συνολικές απολαβές θα φτάνουν τα 720 ευρώ για τους δικαιούχους.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις χορήγησης;

Αν είσαι άνεργος, για να λάβεις το παρακάτω επίδομα θα πρέπει να πληρείς τις εξής προϋποθέσεις:

Να έχεις πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου
Να μην υπάγεσαι στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.λ.π)
Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα σου άνεργου ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Για το έτος 2019 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 11.738,81 ευρώ.

Υποβολή Αίτησης ΓΙΑ ΤΟ Νέο επίδομαΗ αίτηση που θα κάνεις για το επίδομα αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

  1. Αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας
  2. Ηλεκτρονικά, μέσω του e-services
  3. Μέσω των ΚΕΠ

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

  • Πρόσφατο εκκαθαριστικό ή αντίγραφο
  • Δελτίο ανεργίας σε ισχύ
  • ΙΒΑΝ δικαιούχου

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ασφαλισμένος άνεργος στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μία φορά στο ίδιο ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που ζητείται μόνο κατά την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards