Αρχική » Ώρα πληρωμής για το Power Pass Ιουνίου – Πότε μπαίνουν τα χρήματα

Ώρα πληρωμής για το Power Pass Ιουνίου – Πότε μπαίνουν τα χρήματα

από admin
Το πλαφόν «πετσόκοψε» την πληρωμή του Power pass 2 Power pass 2

To νέο Power Pass για το επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος του Ιουνίου, αναμένεται να λάβει το προσεχές διάστημα μία μερίδα δικαιούχων.

Όπως αναφέραμε και προ ημερών, τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων προς το τέλος Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου 2022.

Η εμβόλιμη πληρωμή θα γίνει σε όσους εγκρίθηκε ήδη η αίτηση και πήραν πάνω από το ελάχιστο ποσό της επιδότησης.

Πρόκειται για τα ποσά που θα μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει όσοι είναι ήδη δικαιούχοι και αφορούν τους λογαριασμούς ρεύματος του Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάποια νέα αίτηση στο vouchers.gov.gr για να λάβετε το ποσό που αναλογεί, καθώς πρόκειται για επίδομα ρεύματος που θα πάρουν όσοι έλαβαν τον πρώτο γύρο τον Ιούλιο

Τα τελικά ποσά που θα μπουν στους λογαριασμούς, θα είναι αρκετά μικρότερα σε σχέση με την προηγούμενη πληρωμή, αφού τότε τα ποσά ήταν για το εξάμηνο Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022, ενώ τώρα είναι μόνο για έναν μήνα.

Οι δικαιούχοι θα μοιραστούν συνολικά και αναλογικά ποσό ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

   

Και αυτή τη φορά, τα στοιχεία θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας. Θα επανυπολογιστεί το σύνολο της κρατικής ενίσχυσης έως τις 30 Ιουνίου και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς μέχρι τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας που δόθηκε για το επίδομα ρεύματος ήταν περίπου 260 εκατ. ευρώ.

Λόγω του ότι δεσμεύτηκαν συνολικά 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά και γιατί ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τον Ιούνιο, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει μία επιπλέον πληρωμή.

Ποιοι ΔΕΝ θα δουν χρήματα
Επομένως, όσοι δεν έλαβαν χρήματα ούτε στον πρώτο γύρο, δεν θα δουν κάποιο ποσό στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Για τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί, θα ληφθούν στοιχεία από τους παρόχους ενέργειας για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Για να πάρετε τα χρήματα (συνολικά είναι περίπου 20 εκατ. ευρώ) δεν θα χρειαστεί να γίνει νέα αίτηση από την πλευρά των δικαιούχων.

Υπογραμμίζεται ότι τα ποσά που δόθηκαν στην πρώτη μεγάλη πληρωμή αφορούσαν τους λογαριασμούς ρεύματος για τους μήνες από Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022.

   

Power Pass 2 υπό έναν όρο
Δημοσιονομικός χώρος για κρατικές παρεμβάσεις αναμένεται να υπάρξει το φθινόπωρο, ωστόσο, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει ξεκαθαρίσει ότι από τη «μια σελίδα μέτρα» που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, δεν θα υλοποιηθούν όλα.

Πρόσφατα, μάλιστα, ρωτήθηκε για το ζήτημα και για το αν θα δοθεί τελικά δεύτερος γύρος Power Pass, με τον ίδιο να απαντά ότι, αν οι τιμές του ρεύματος αυξηθούν και άλλο, η πολιτεία θα αυξήσει τη στήριξη.

Όπως είχε πει χαρακτηριστικά: «Έχουμε κοστολογήσει όλα τα πιθανά μέτρα και ανάλογα με την εικόνα της οικονομίας θα τα υλοποιήσουμε».

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards