Αρχική » Oruc Reis:Οι Τούρκοι κυκλώνουν το Αιγαίο από παντού-Πρόσωπο με πρόσωπο ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες όλο το βράδυ

Oruc Reis:Οι Τούρκοι κυκλώνουν το Αιγαίο από παντού-Πρόσωπο με πρόσωπο ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες όλο το βράδυ

από admin
Θρίλερ με το Oruc Reis: Πέρασε μια ανάσα από Καστελόριζο - «Φλερτάρει» με τη σύρραξη η Άγκυρα

Την ώρα που το τουρκικό σκάφος Oruc Reis όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί κινείται με κατεύθυνση νοτιοδυτικά σε σχεδόν ευθεία γραμμή με ταχύτητα 3-4 μίλια την ώρα, οι Τούρκοι κυκλώνουν το Αιγαίο από παντού

Εκτός από τη navtex για τις υποτιθέμενες έρευνες του Oruc Reis, στρατιωτικά αυτή την περίοδο τρέχει και μια πολεμική άσκηση των Τούρκων με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο.Σε άρθρο της στο militaire.gr, η κυρία Αδάμ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Με βάση τα διαθέσιμα, έγκυρα και επίσημα ελληνοτουρκικά και διεθνή στοιχεία, η Άγκυρα σε διπλωματικό επίπεδο ζήτησε από την Ελλάδα να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου η Τουρκία να εκτελέσει αεροναυτικές συνδυασμένες επιχειρήσεις (ASFAO) με πυρά στο Κεντρικό Αιγαίο από τις 20 Ιουλίου εως τις 31 Αυγούστου 2020. Επειδή η Αθήνα δεν ανταποκρίθηκε στο τουρκικό αίτημα, η Τουρκία ενημέρωσε τον ΟΗΕ τον ICAO τον ΙΜΟ, το ΝΑΤΟ, το ΕUROCONTRΟL, και τις πρεσβείες ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας, Ρωσίας, Ην. Βασιλείου κλπ. ότι η Τουρκία θα εκτελέσει το επιχειρησιακό πρόγραμμα της στο Κεντρικό Αιγαίο και υπεύθυνη είναι η Ελλάδα, η οποία αρνήθηκε να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες για διασφάλιση των αεροναυτιλομένων.

Η Αθήνα αντέδρασε και ενημέρωσε επίσης τη διεθνή κοινότητα ότι αυτή η ενέργεια της Τουρκίας είναι παράνομη, με αποτέλεσμα να επανέλθει και πάλι η Τουρκία στη διεθνή κοινότητα για να την ενημερώσει ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις ASFAO με ΑΑR θα γίνουν κανονικά και δεν θα ασχοληθεί πλέον με τις όποιες επόμενες ελληνικές αιτιάσεις».

Μάλιστα η γνωστή δημοσιογράφος παραθέτει και τον σχετικό χάρτη εις τον οποίο φαίνεται ξεκάθαρα που φτάνουν τα τουρκικά αεροσκάφη.

Τι μας λέει η Κύρα Αδάμ;
 Ότι «η περιοχή καταλαμβάνει για 42 ημέρες ελληνική κυριαρχία ( Νational Sovereignty of Greece) στα Αντίψαρα, Σκύρο, και στην βραχονησίδα Καλόγεροι, στην οποία περιοχή, η Ελλάδα ασκεί πλήρη και αποκλειστική κυριαρχία. Με την ενέργεια της αυτή η Τουρκία παραβιάζει σε βάρος της Ελλάδας το σύνολο της διεθνούς νομιμότητας και συνιστά εχθρική ενέργεια. Και τούτο γιατί παραβιάζει το άρθρο 2.4 του Καταστατικού του ΟΗΕ και το άρθρο 3 της Σύμβασης του Σικάγο του ICAO, που απαγορεύουν σε μια χώρα να προβαίνει σε ενέργειες κατά της κυριαρχίας άλλης χώρας. Παραβιάζει ακόμα τη Συνθήκη της Λωζάννης ( άρθρα 12 και16) που ορίζουν ότι η Τουρκία αποδέχεται ότι δεν έχει κανένα κυριαρχικό δικαίωμα πέρα και έξω από τα 3νμ από τις τουρκικές ακτές».

Όπως αποκαλύπτει η δημοσιογράφος κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά: «Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά οι τουρκικές επιχειρήσεις ASFAO λαμβάνουν χώρα 8νμ δυτικά του 25ου μεσημβρινού (μέση του Αιγαίου) όπως φαίνεται η περιοχή στο χάρτη με κόκκινο χρώμα.
Οι τουρκικές επιχειρήσεις ΑSFΑΟ εκτελούνται Ιούλιο και Αύγουστο και μάλιστα ανήμερα του 15Αύγουστου. Τα ΜΟU Παπούλια- Γιλμάζ και Μπακογιάννη- Γκιούλ απαγορεύουν τέτοιας μορφής στρατιωτικές επιχειρήσεις ( ΑSFΑΟ) από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου και τις κύριες θρησκευτικές και εθνικές εορτές με σεβασμό της κυριαρχίας αμφοτέρων.
Με την ενέργεια της αυτή η Τουρκία παραβιάζει κατάφορα το ΜΟU σε βάρος της Ελλάδας…».

Για το παραπάνω θέμα βεβαίως δεν μιλά κανείς. όλοι έχουν επικεντρώσει στο Oruc Reis.

Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: «Το γεγονός αυτό οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η Τουρκία έχει μεθοδεύσει να παρασύρει την ισχύ των ΕΔ ( ΠΝ και ΠΑ) στην Αν. Μεσόγειο για το Όρους Ρέις και σε περίπτωση θερμού επεισοδίου να αρχίσει επιθετικές ενέργειες στο Κεντρικό Αιγαίο (περιοχή ΑSFΑΟ) για προσπάθεια κατάληψης νήσου ή βραχονησίδας.

Δηλαδή προσπαθεί να πετύχει τη διάσπαση των ελληνικών ΕΔ».Το χρονικό της Άγριας νύχτας στο Αιγαίο

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας παραμένει από τις 17:30 περίπου το απόγευμα της Δευτέρας (10/08) το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, δημιουργώντας εμπόλεμη κατάσταση ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.

Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μυρίζει… μπαρούτι, με το θερμόμετρο ανάμεσα στις δύο χώρες να είναι στα ύψη και τη μία να περιμένει το λάθος της άλλης για να πάρει τον έλεγχο των κινήσεων.

Το Oruc Reis που συνοδεύεται από σχεδόν τον μισό τουρκικό στόλο βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας στο νοτιοανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Όπως εκτιμούν οι ελληνικές αρχές το Oruc Reis στην πραγματικότητα δεν μπορεί να διεξάγει έρευνες καθώς αν και έχει απλώσει καλώδια δεν μπορεί να προχωρήσει λόγω του θορύβου των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται στην περιοχή.

Η περιοχή που πλέει το Oruc Reis και τα δύο συνοδευτικά του πλοία, το «Αταμάν» και το «Τσένγκιζ Χαν», είναι διεθνή ύδατα άνωθεν περιοχής ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Δείτε πού βρίσκεται αυτή την ώρα το Oruc ReisΑμετακίνητο σταθερά μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα εξακολουθεί να είναι το τουρκικό πλοίο
Αμετακίνητο σταθερά μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα εξακολουθεί να είναι το τουρκικό πλοίοLoading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards