Αρχική » Πάγος στο παρμπρίζ : Έτσι φεύγει σε δευτερόλεπτα

Πάγος στο παρμπρίζ : Έτσι φεύγει σε δευτερόλεπτα

από admin
Πάγος στο παρμπρίζ : Έτσι φεύγει σε δευτερόλεπτα

Ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα τον χειμώνα που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε το πρωί (κυρίως) καθώς φεύγουμε για τη δουλειά, είναι ο πάγος στο παρμπρίζ εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας ή του χιονιού.

Ο πάγος στο παρμπρίζ ελαχιστοποιεί την ορατότητα του οδηγού κι έτσι αναγκαζόμαστε να χάνουμε πολύ ώρα έως ότου ζεστάνουμε αρκετά το γυαλί εσωτερικά με το καλοριφέρ του αυτοκινήτου, για να λυθεί το πρόβλημα.Αλλά ο μετεωρολόγος Ken Weathers (ναι, ναι, λέει τον καιρό και το όνομά του είναι… Weathers!) έχει την λύση!

Δείτε πόσο απλό κόλπο είναι…

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδυάσετε:

1 μέρος νερό
2 μέρη αλκοόλη (οινόπνευμα) για εντριβή
Αυτό είναι! Τα αναμιγνύετε, βάζετε το διάλυμα σε ένα δοχείο με ψεκασμό και έχετε έτοιμη την άμεση και εύκολη λύση για τον πάγο στο παρμπρίζ. Απλά ψεκάστε το διάλυμα πάνω στο παγωμένο παρμπρίζ και δείτε πόσο πιο εύκολο γίνεται να καθαρίσετε τον πάγο μέσα σε δευτερόλεπτα!

Το κόλπο αυτό λειτουργεί λόγω του απίστευτα χαμηλού σημείου πήξης της ισοπροπυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα) που είναι στους -89°C.

Επίσης, όταν παγώνει το παρμπρίζ από μέσα αυτό είναι σημάδι πως υπάρχει μεγάλη υγρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.Οι αιτίες μπορεί να είναι χαλασμένα λάστιχα στις πόρτες, βουλωμένο φίλτρο καμπίνας αλλά ακόμα και χιόνι το οποίο μεταφέραμε στο εσωτερικό με τα παπούτσια.

Αφού βρούμε την αιτία μπορούμε προνοητικά μέχρι την επισκευή να «στεγνώσουμε» το εσωτερικό με έναν μικρό κοινό αφυγραντήρα του εμπορίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ρίχνετε ΠΟΤΕ ζεστό νερό σε ένα παγωμένο ή κρύο παράθυρο. Το γυαλί μπορεί να ραγίσει ή να σπάσει. Ρίχνετε πάντα μόνο κρύο νερό!Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards