Αρχική » Προκαλεί η Άγκυρα: Παράνομη Navtex από τη Τουρκία – Δεσμεύει περιοχές του Αιγαίου για ασκήσεις

Προκαλεί η Άγκυρα: Παράνομη Navtex από τη Τουρκία – Δεσμεύει περιοχές του Αιγαίου για ασκήσεις

από admin
Παράμονη Navtex απο τη Τουρκία - Δεσμεύει περιοχές του Αιγαίου για ασκήσεις

Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό δεσμεύει τρεις περιοχές του κεντρικού Αιγαίου για ασκήσεις έρευνας και διάσωσης εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται εντός του ελληνικού FIR – Οι ασκήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 6, 7, 12 και 13 Μαΐου


Να διατηρήσουν σε υψηλούς τόνους την ένταση στο Αιγαίο, συντηρώντας παράλληλα τις παράνομες διεκδικήσεις τους, επιδιώκουν οι Τούρκοι, δεσμεύοντας δύο θαλάσσιες περιοχές στην καρδιά του ελληνικού αρχιπελάγους για την πραγματοποίηση ασκήσεων έρευνας και διάσωσης στις 6, 7, 12 και 13 Μαΐου.


Με βάση παράνομη τουρκική Navtex, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό δεσμεύει τρεις περιοχές του κεντρικού Αιγαίου για ασκήσεις έρευνας και διάσωσης εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται εντός του ελληνικού FIR, ενώ ένα μεγάλο μέρος τους συμπεριλαμβάνει, πέρα από διεθνή, και ελληνικά χωρικά ύδατα.

Με βάση το σχετικό χάρτη, η Τουρκία δεσμεύει μία τεράστια θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Σκύρο, Χίο και Λέσβο και μία μικρότερα ανάμεσα σε Λέσβο και Χίο για την πραγματοποίηση των σχετικών ασκήσεων.

Η συγκεκριμένη άσκηση εντάσσεται στην πάγια προσπάθεια της Άγκυρας να κατοχυρώσει δικαιώματα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, Ανατολικά του 25ου παράλληλου.

   

politisonline

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards