Αρχική » Περίεργη υπόθεση με επίθεση χάκερς στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Περίεργη υπόθεση με επίθεση χάκερς στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

από admin
Περίεργη υπόθεση με επίθεση χάκερς στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Το δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα παραβίασαν άγνωστοι με αποτέλεσμα να αποκτήσουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία.
Η επίθεση έγινε αντιληπτή πριν από μερικές ημέρες και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» στην έρευνα για το περιστατικό έχουν εμπλακεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Αστυνομία, ενώ τις εξελίξεις παρακολουθεί η ΕΥΠ.Αρχικά υπήρξε ανησυχία για το ενδεχόμενο η εταιρεία να έπεσε θύμα ηλεκτρονικής κατασκοπείας από ξένη χώρα. Την επίθεση διαπίστωσαν τα ίδια τα στελέχη των ΕΑΣ και ενημέρωσαν αμέσως το Πεντάγωνο. Στελέχη της Διεύθυνσης Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ μετέβησαν για αυτοψία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, όπως και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας.

Εάν κριθεί απαραίτητο, η Ελληνική Αστυνομία μπορεί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας να προχωρήσει στον σχηματισμό δικογραφίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» οι δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν υπολογιστές που λειτουργούν στα γραφεία της εταιρείας και όχι το δίκτυο που είναι συνδεδεμένο με το κομμάτι της παραγωγής.Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα δεν έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες. Ακόμα, κυβερνητικός αξιωματούχος εκτίμησε ότι το συμβάν δεν συνδέεται με δράση κατασκόπων αλλά με ψηφιακό εκβιασμό.

Τη σχετική πληροφορία επιβεβαίωσε αξιωματούχος ασφαλείας, που μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας αποκάλυψε ότι οι δράστες έχουν κλειδώσει αρχεία της εταιρείας και ζητούν την καταβολή λύτρων σε κρυπτονομίσματα (bitcoins) προκειμένου να επιτρέψουν στο προσωπικό την πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία της εταιρείας.

Οι λεπτομέρειες της επίθεσης θα γίνουν γνωστές μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards