Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, άναψε το φυτίλι της φούσκας όλων των περιουσιακών στοιχείων (Everything Bubble) και τώρα προσπαθεί απελπισμένα να το σβήσει αναφέρει σε report της η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.

Έχοντας δημιουργήσει την μεγαλύτερη ανακατανομή του κεφαλαίου στην ιστορία, την περίοδο από το 2008 έως το 2016 με το «χειρισμό» των αποδόσεων των ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά, η Fed, με επικεφαλής τον νέο πρόεδρο της Jerome Powell, αποφάσισε ότι θα ήταν σοφό να ξεκινήσει το πιο επιθετικό χρονοδιάγραμμα νομισματικής σύσφιξης στην ιστορία (QT) .
Σύμφωνα με την Phoenix Capital το ζήτημα δεν ήταν η σύσφιξη της Fed, αλλά ο ρυθμός τον οποίο αποφάσισε να προχωρήσει.
Δεν υπήρχε πραγματικός λόγος για την Fed να αυξήσει τα επιτόκια και να συμμετάσχει στο QT με τον ρυθμό που το έκανε.
Μόνο ένας ανόητος θα σκεφτόταν ότι κάτι τέτοιο δεν θα προκαλούσε κάποια σοβαρή ζημιά σε ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που είχε μεγαλύτερη μόχλευση από οποιαδήποτε άλλη εποχή στην ιστορία.
Όπως αναφέρει η Phoenix Capital μόνο με την πλήρη εγκατάλειψη από τη Fed της νομισματικής πολιτικής που είχε αποφασίσει, κατόρθωσε να βάλει ένα… επίδεσμο σε μια ταχέως καταρρέουσα αγορά που οδηγούσε στο σπάσιμο της φούσκας όλων των περιουσιακών στοιχείων (Everything Bubble).Θα λειτουργήσει;
Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου μας λέει ότι η οικονομία βρίσκεται σε σοβαρό πρόβλημα (μπλε γραμμή).
Μας λέει ότι οι μετοχές βρίσκονται σε «ώριμο» στάδιο για κατάρρευση.

Οι μετοχές θα μπορούσαν εύκολα να διαγράψουν ολόκληρο το ράλι τους από τα χαμηλά του Δεκεμβρίου του 2018.
Τι θα έκανε τότε ο Jerome Powell;
Θα μείωνε τα επιτόκια;
Θα ξεκινούσε νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE);
Σε όρους διαγραμμάτων, ο Powell κατέστρεψε την αξιοπιστία της Fed, μόνο για να επαναφέρει τις μετοχές πίσω στην τάση της αγοράς τους.

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here