Αρχική » Πώς θα πάρετε Power Pass έως 100 ευρώ τον μήνα

Πώς θα πάρετε Power Pass έως 100 ευρώ τον μήνα

από admin
Αναστάτωση προκάλεσε το πρόβλημα που εντοπίστηκε στην πλατφόρμα του power pass. Δηλώσεις που είχαν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα

Μετά τις 14 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα στο gov.gr για το Power Pass, που προβλέπει επιστροφή χρημάτων 18 έως 600 ευρώ για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος, για το εξάμηνο Δεκεμβρίου 2021 – Μαΐου 2022. Για όσους το ποσό φτάσει τα 600 ευρώ, η επιδότηση θα είναι μέχρι και 100 ευρώ τον μήνα.

Για να κάνετε αίτηση για το πολυαναμενόμενο επίδομα ρεύματος, θα πρέπει να έχετε απαραίτητα το ΑΦΜ σας, τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet και το IBAN του τραπεζικού σας λογαριασμού, όπου θα πιστωθούν τα χρήματα.

Ρower Ρass-Ποιοι δικαιούνται επίδομα έως 600 ευρώ

Οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η ενίσχυση αφορά στον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας των δικαιούχων, καθώς και της μισθωμένης κατοικίας εξαρτώμενων παιδιών του νοικοκυριού που σπουδάζουν στο εσωτερικό.

Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, φορολογικού έτους 2020, έως τις 45.000 ευρώ.

Power Pass με 2 ακόμα προϋποθέσεις

Για να λάβει ο δικαιούχος την επιδότηση θα πρέπει:

Να υποβάλει την αίτηση στην πλατφόρμα
Να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση εισοδήματος φορολογικού έτους 2020. Εάν θα πρέπει φέτος να υποβάλει πρώτη φορά δήλωση, τότε αυτό θα πρέπει να γίνει πριν από την υποβολή της οικονομικής ενίσχυσης

Ποιοι «κόβονται» από το επίδομα ρεύματος

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, δύο είναι οι περιπτώσεις που «κόβονται» από την επιδότηση:

Σε περίπτωση που ο λογαριασμός δεν αφορά κυμαινόμενο τιμολόγιο προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζεται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο αιτών δεν δικαιούται τη λήψη ενίσχυσης.
Σε περίπτωση που ο λογαριασμός δεν αφορά σε παροχή οικιακής χρήσης, ο αιτών δεν δικαιούται τη λήψη ενίσχυσης.

Πώς και μέχρι πότε κάνετε αίτηση

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 30 Ιουνίου. Η διαδικασία της αίτησης είναι η εξής:

  • είσοδος και σύνδεση στο gov.gr
  • ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxisnet
  • αίτηση κάνει μόνος ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού, μία αίτηση δηλαδή στον κάθε λογαριασμό
  • αν κάνουν αίτηση και οι δύο, το επίδομα θα το παίρνει όποιος έχει το ΑΦΜ στον λογαριασμό ρεύματος που εκδίδεται
  • θα του εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία». Επιδοτείται μόνο η κύρια κατοικία. Προβάλλεται ως κύρια κατοικία αυτή που έχει δηλωθεί στο Ε1 που έχει υποβάλει ο ενδιαφέρομενος
  • θα ακολουθεί ερώτηση αν δέχεστε ότι αυτά είναι τα στοιχεία. Εάν όχι, θα εμφανίζεται ξεχωριστό πεδίο για να συμπληρωθεί η κατοικία που ίσχυε το διάστημα από τέλος Δεκεμβρίου 2021 έως Μάιο του 2022

Οι ειδικές περιπτώσεις για Ρower Ρass – Ποιοι πρέπει να προσέξουν το λάθος

Λογαριασμός σε άλλο όνομα: Το ΦΕΚ ξεκαθαρίζει ότι σε κάθε πρώτη κατοικία το επίδομα θα πάρει ένας δικαιούχος με ΑΦΜ.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται, πως για τη λήψη της ενίσχυσης, κάθε αριθμός παροχής ρεύματος, για κάθε μήνα, δηλώνεται από έναν μόνο δικαιούχο.

Σε περίπτωση που ένας αριθμός παροχής ρεύματος για κάποιον μήνα τυχόν δηλωθεί από δύο η περισσότερους δικαιούχους, ακολουθείται η διαδικασία καταμερισμού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο που περιγράφεται στο άρθρο 3 της παρούσας.

Σε περίπτωση που μία παροχή για τον συγκεκριμένο μήνα έχει δηλωθεί από ένα μοναδικό φυσικό πρόσωπο, το φυσικό πρόσωπο αυτό είναι ο δικαιούχος και λαμβάνει το σύνολο του ποσού της ενίσχυσης των λογαριασμών για την παροχή αυτή που έχουν εκδοθεί εντός του μηνός.

Σε περίπτωση που μία παροχή για τον συγκεκριμένο μήνα έχει δηλωθεί από δύο ή περισσότερα φυσικά πρόσωπα, ελέγχεται ο ΑΦΜ του υπόχρεου στο οποίο εκδίδεται κάθε λογαριασμός από τον προμηθευτή ενέργειας τον εν λόγω μήνα.

Δικαιούχος είναι το φυσικό πρόσωπο που διαθέτει τον ΑΦΜ στον οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός και λαμβάνει την ενίσχυση για τον εν λόγω λογαριασμό. Σε περίπτωση που ο ΑΦΜ στον οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός δεν αντιστοιχεί σε κανέναν από τους αιτούντες, το ποσό της ενίσχυσης για τον εν λόγω λογαριασμό επιμερίζεται ισόποσα στους αιτούντες.

Τι γίνεται αν αλλάξατε σπίτι: Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει αλλάξει κατοικία το διάστημα που επιδοτείται το ρεύμα, τότε συμπληρώνει στην πλατφόρμα τα αντίστοιχα πλήρη στοιχεία. Η μεταβολή των στοιχείων θα αποτελεί και υπεύθυνη δήλωση προς τη φορολογική αρχή.

Φοιτητική κατοικία: Οι λογαριασμοί για σπίτια εξαρτώμενων μελών που σπουδάζουν στο εσωτερικό, η υποβολή της αίτησης γίνεται από έναν εκ των γονέων ή των κηδεμόνων ο οποίος δηλώνει στον πίνακα 6 της φορολογικής δήλωσης ενοίκιο που πληρώνει για την κατοικία του παιδιού της οικογένειας που σπουδάζει.

Σημειώνεται πως για να υποβληθεί η αίτηση για τη φοιτητική κατοικία, θα πρέπει να έχετε ήδη υποβάλει τη φετινή φορολογική δήλωση.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards