Αρχική » Πότε αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες

Πότε αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες

από admin
Πότε αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες

Τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία

Πότε αναλαμβάνουν επισήμως τα καθήκοντά τους οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2019 αναλαμβάνουν επισήμως τα καθήκοντά τους οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που εξελέγησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η θητεία τους είναι 4ετης και ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία επικράτησε στις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, ενώ μεγάλη νίκη σημείωσε και στις δημοτικές εκλογές.

Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια: Πότε και πώς εκλέγονται.Κατά την πρώτη συνεδρίαση των νέων δημοτικών συμβουλίων μετά τις εκλογές, την 1η Σεπτεμβρίου, θα προεδρεύσει ο σύμβουλος που τη συγκάλεσε, ενώ το σώμα θα εκλέξει χωριστά και με μυστική ψηφοφορία τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα του. Μετά τις εκλογές για την ανάδειξη του προεδρείου και κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης θα εκλεγούν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Πανομοιότυπη είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και στις Περιφέρειες. Και σε αυτή την περίπτωση, την 1η Σεπτεμβρίου, θα εκλεγούν οι νέοι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και γραμματείς της εκάστοτε περιφερειακής Αρχής. Στη συνέχεια θα γίνει μυστική ψηφοφορία για τη στελέχωση της Οικονομικής Επιτροπής κάθε Περιφέρειας.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards