Αρχική » Power Pass: Λύθηκε ο γρίφος που λάβαμε λιγότερα χρήματα

Power Pass: Λύθηκε ο γρίφος που λάβαμε λιγότερα χρήματα

από admin
Το πλαφόν «πετσόκοψε» την πληρωμή του Power pass 2 Power pass 2

Από την Παρασκευή 15 Ιουλίου, οι δικαιούχοι του Power Pass έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν το μήνυμα που τους ενημερώνει για το ποσό του επιδόματος που τους αναλογεί.

Ξεκίνησε χθες η καταβολή του επιδόματος Power Pass στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Σύμφωνα με στοιχεία, 1.9 εκατομμύρια αιτούντες έχουν ήδη λάβει το επίδομα και οι 600.000 που απομένουν θα πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα μόλις ολοκληρωθούν οι προαπαιτούμενοι έλεγχοι.

Πολλοί ήταν αυτοί, ωστόσο που διαμαρτυρήθηκαν καθώς το ποσό που τους πιστώθηκε ήταν ιδιαίτερα χαμηλό. Σύμφωνα με το OPEN, ο λόγος είναι πως οι πάροχοι ρεύματος εξέδωσαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2022, οι οποίοι δεν είναι οι τελικοί.

Υπενθυμίζεται πως το Power Pass αφορά λογαριασμούς ρεύματος της περιόδου Δεκέμβριος 2021 – Μάιο 2022 και αποκλειστικά στη ρήτρα αναπροσαρμογής. Επίσης, από το επίδομα αφαιρέθηκε η κρατική επιδότηση που είχαν λάβει ορισμένοι καταναλωτές για καταναλώσεις ρεύματος έως 300 κιλοβατώρες.

Το μήνυμα για τα χρήματα
Aπό τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει την αίτησή τους, αναρτήθηκαν χθες ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία αναμένεται να πληρωθούν σήμερα, Παρασκευή, με το ποσό να ανέρχεται σε περίπου 260 εκατ. ευρώ. Αν υπάρξει κάποια ανατροπή ή πρόβλημα με την καταβολή των χρημάτων, θα υπάρξει ενημέρωση.

Αυτή τη στιγμή αν μπείτε στο σύστημα το μήνυμα που θα σας εμφανίσει είναι αυτό που βλέπετε και χθες, δηλαδή, πως η αίτησή σας βρίσκεται Υπό εκκαθάριση.

Στη συνέχεια μέχρι να δείτε τα ποσά πιστωμένα θα εμφανιστούν τα εξής τρία μηνύματα:

  • «Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.
  • «Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
  • «Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.
  • Το μήνυμα («Εγκριθείσα») ενημερώνει ουσιαστικά ότι έχουν μπει τα χρήματα.

Power Pass τον Ιούνιο
Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε ότι όσα χρήματα περίσσεψαν θα μοιραστούν αναλογικά και για το ρεύμα του Ιουνίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου, για τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί. Αν δηλαδή χάσατε την προθεσμία και δεν κάνατε αίτηση, δεν θα μπορέσετε να πάρετε τα χρήματα ούτε για τον έναν μήνα. Επίσης, αν απορρίφθηκε η αίτησή σας, επίσης δεν θα συμπεριλαμβάνεστε στους δικαιούχους.

Για όσους, λοιπόν, εγκρίθηκε ήδη το επίδομα ρεύματος, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου.

Το επιπλέον ποσό που θα προκύψει, θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί από τους δικαιούχους έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου. Δεν θα χρειαστεί η υποβολή νέας αίτησης στο σύστημα.

Αντίστοιχα, όταν φτάσει η ώρα της πληρωμής, οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με email, όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα, με τις ενημερώσεις να καταφθάνουν μαζικά.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards