Αρχική » Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα από αύριο

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα από αύριο

από admin
Νίκος Χαρδαλιάς-Επέκταση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού

Την υποχρεωτική χρήση της μάσκας προστασίας για την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου σε μαγαζιά, ΔΕΚΟ, τράπεζες, δημοτικά καταστήματα, ιατρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής κ.α. ανακοίνωσε ο υφυπουργός. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα για το λιανεμπόριο, τόνισε ότι είναι υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας από καταναλωτές και εργαζόμενους σε όλα τα καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, καταστήματα λιανικής).Επεκτείνεται έτσι το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας εκτός από τα ΜΜΜ και τα σούπερ μάρκετ, καθώς η κυβέρνηση έχει θορυβηθεί από την αύξηση των κρουσμάτων, ιδίως στην Αττική.

Όπως τόνισε είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις.

Παράλληλα ανέφερε ότι σε 171.138 ανέρχονται οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου ενώ αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα COVID-19 ανέρχονται σε 429.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι η αύξηση εγχώριων κρουσμάτων δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό ούτε εφησυχασμό. Τόνισε ότι τις προηγούμενες μέρες, η προσοχή ήταν στραμμένη στις βαλκανικές χώρες ενώ πλέον στρέφεται στην Ισπανία.Ερωτηθείς για τις εκκλησίες, τόνισε ότι σε γενικές γραμμές τηρούνται τα μέτρα περιορισμού. Πάμε βήμα βήμα και ανάλογα με τις εισηγήσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, σημείωσε.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί γενικό lockdown ενώ είμαστε μακριά και από επιβολή τοπικού lockdown. «Θα ακολουθήσουν πολλά βήματα, αν χρειαστεί, προτού φτάσουμε σε ένα τοπικό lockdown. Είμαστε μακριά ακόμη», σημείωσε.

Χθες ανακοινώθηκαν 17 νέα κρούσματα στην Αττική, σε μια απότομη αύξηση 100% στην καμπύλη από τα νέα κρούσματα των τελευταίων ημερών, ενώ εντοπίστηκαν ακόμη δύο στην Καβάλα, δύο στην Αχαΐα και από ένα κρούσμα σε Μαγνησία, Χαλκιδική και Βοιωτία, ενώ και τις προηγούμενες ημέρες έχουν εμφανιστεί μικροεστίες σε τουριστικές περιοχές όπως η Κρήτη, η Χαλκιδική, η Ζάκυνθος και η Σάμος.Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν αυτών που αφορούν τους τουρίστες οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα μας, αποφασίστηκε ήδη να απαγορευτούν τα πανηγύρια (θα ισχύσει και τον Αύγουστο), αλλά και να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, από τις 24 μέχρι τις 26 Ιουλίου, έγιναν 2.816 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 198 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 220 πρόστιμα ύψους 86.050 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας καταστημάτων 90 ημερών συνολικά.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards