Αρχική » Προειδοποίηση σοκ :Η Γερμανία προ των πυλών για…. Black out και βαθιά ύφεση

Προειδοποίηση σοκ :Η Γερμανία προ των πυλών για…. Black out και βαθιά ύφεση

από admin
Προειδοποίηση σοκ από την Γερμανία

Γερμανία: Θα υπάρξουν Black out στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω φυσικού αερίου και βαθιά ύφεση

Θα υπάρξουν Black out στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω έλλειψης φυσικού αερίου… όχι αυτό δεν το αναφέρει μια χώρα της Αφρικής αλλά η Γερμανία η ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης δείχνοντας το μέγεθος του προβλήματος και της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο…

Μάλιστα ο Γερμανός Αντικαγκελάριος και Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Κλίματος Robert Habeck πιστεύει ότι η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστεί για ακόμη μεγαλύτερη μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία
Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος θεωρεί ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος κλιμακωτών διαταραχών στη λειτουργία των δημόσιων ενεργειακών επιχειρήσεων λόγω έλλειψης φυσικού αερίου

Ο υπουργός Robert Habeck σημείωσε ότι η Γερμανία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για ακόμη μεγαλύτερη μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, καθώς, κατά τη γνώμη του, αυτό είναι μέρος της στρατηγικής της Ρωσίας «να υπονομεύσει την ευρωπαϊκή ενότητα».
«Δεν πρόκειται για εκκεντρικές ενέργειες, αλλά για οικονομικό πόλεμο.
Πολύ ορθολογικό και προφανές.
Μετά τη μείωση της προμήθειας φυσικού αερίου από την Ρωσία κατά 60% είναι λογικό να συνεχιστεί» εκτίμησε ο υπουργός.

Η Γερμανία προ των πυλών για….Black out και βαθιά ύφεση

Η Γερμανία εφόσον βρεθεί σε μια κατάσταση όπου δεν υπάρχει αρκετό φυσικό αέριο και το κόστος του φυσικού αερίου αυξηθεί ακόμη περισσότερο, υπάρχει κίνδυνος κυλιόμενων Black out.
Η σταθερότητα των δημόσιων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας βρίσκεται σε κίνδυνο, η οποία μπορεί να παρουσιάσει διαδοχικές βλάβες.
«Εάν μια εταιρεία χρεοκοπήσει ή σταματήσει την λειτουργία της αυτό θα προκαλέσει ένα φαινόμενο ντόμινο – domino effect – το οποίο θα οδηγήσει γρήγορα σε βαθιά ύφεση την Γερμανική οικονομία» προειδοποίησε ο Γερμανός αντικαγκελάριος.

Έρχεται αύξηση τιμών για τους Γερμανούς καταναλωτές

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να ενεργοποιήσουν μία από τις νομικές ρήτρες των συμφωνιών με τους καταναλωτές σχετικά με αυξήσεις τιμών εκτός των αρχικών συμβατικών υποχρεώσεων.
Πρακτικά οι προμηθευτές ενέργειας λόγω ενός δυσμενούς σεναρίου μπορεί να ανακοινώσουν αύξηση των τιμών ενέργειας, εξέλιξη που αρνητική για τους Γερμανούς καταναλωτές.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να ενεργοποιήσουν μία από τις νομικές ρήτρες των συμφωνιών με τους καταναλωτές σχετικά με αυξήσεις τιμών εκτός των αρχικών συμβατικών υποχρεώσεων.
Πρακτικά οι προμηθευτές ενέργειας λόγω ενός δυσμενούς σεναρίου μπορεί να ανακοινώσουν αύξηση των τιμών ενέργειας, εξέλιξη που αρνητική για τους Γερμανούς καταναλωτές.

Οι αρμόδιες αρχές στην Γερμανία, προσπαθούν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο οι καταναλωτές να πληρώσουν την αύξηση του κόστους ενέργειας και διερευνούν άλλες εναλλακτικές λύσεις.
Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αναγκάζονται επί του παρόντος να αγοράζουν όλο και περισσότερο φυσικό αέριο στην spot αγορά σε υψηλές τιμές.

Ο υπουργός Robert Habeck έθιξε επίσης το θέμα της πιθανής αναπροσαρμογής της κατανάλωσης φυσικού αερίου από εταιρείες παραγωγής, αλλά επεσήμανε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε αυτό το πλαίσιο.
Η δυσκολία είναι ότι το ηλεκτρικό δίκτυο δεν χωρίζεται μεταξύ οικιακών και εμπορικών καταναλωτών.
Εξήγησε ότι εάν π.χ. ένας σταθμός είναι συνδεδεμένος με το σύστημα παροχής φυσικού αερίου και μέρος της πόλης είναι συνδεδεμένο στο ηλεκτρικό του δίκτυο, τότε είναι αδύνατο να αφαιρεθεί από αυτό το σύστημα για να εξοικονομηθεί η κατανάλωση φυσικού αερίου.
«Μάλλον στο μέλλον θα ρυθμιστεί σε βάρος των επιχειρήσεων που δεν είναι συνδεδεμένες στο μικτό δίκτυο», τόνισε ο υπουργός.

Φωτιές: Πορτοκαλί συναγερμός σήμερα – Σε αυτές τις περιοχές είναι πολύ αυξημένος ο κίνδυνος

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards