Προφυλακιστέα κρίθηκε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate, μετά την απολογία της αλλά και πολλές ώρες αναμονής για την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Η εν λόγω απόφαση θα κριθεί εκ νέου στις 22 Ιανουαρίου.

Θέμα απαγωγής από τις μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ έθεσαν οι εισαγγελείς

Η κ. Καϊλή που απολογήθηκε επί μία ώρα και ζητούσε δια των συνηγόρων της να αποφυλακιστεί με τον περιοριστικό όρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης (το γνωστό «βραχιολάκι»), δεν έπεισε τους δικαστές.

Ο ένας εκ των συνηγόρων της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον Alpha, είχε προϊδεάσει για την αρνητική εξέλιξη, καθώς όπως εξήγησε, το κλίμα μέσα στο δικαστήριο δεν ήταν καλό για την ευρωβουλευτή.

Υπογράμμισε ότι η Εύα Καϊλή ζήτησε να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι και πρότεινε να της αφήσουν μόνο ένα τηλέφωνο, το οποίο δέχτηκε να παρακολουθείται από τις αρμόδιες αρχές και να έχει επαφή μόνο με το παιδί της.

Ωστόσο, αιτιολογώντας το αρνητικό κλίμα για την Εύα Καϊλή, ο κ. Δημητρακόπουλος απαρίθμησε τις ενστάσεις που εξέφρασε κατά την ακρόαση, ο εισαγγελέας του Βελγίου.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ο εισαγγελέας αντέτεινε ότι:

  • Το παιδί δεν συνιστά λόγο αποφυλάκισης.
  • Φοβάται το ενδεχόμενο η Εύα Καϊλή να διαφύγει από τη χώρα.
  • Μπορεί να υπάρξει κίνδυνος «απαγωγής της από τις μυστικές δυνάμεις του Κατάρ, που θα στείλουν κατασκόπους, για να την πάνε στο Κατάρ».
Loading...