Αρχική » Πρώτη δικαστική νίκη κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής

Πρώτη δικαστική νίκη κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής

από admin
Λογαριασμοί ρεύματος Επτά αλλαγές έρχονται στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών μετά τις διατάξεις που ψηφίστηκαν

Δικαστήριο των Αθηνών διέταξε ιδιώτη πάροχο ενέργειας να μη διακόψει την ηλεκτροδότηση επιχείρησης, η οποία αρνήθηκε να πληρώσει υπέρογκη ρήτρα αναπροσαρμογής και ζήτησε δικαστική προστασία.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη σε μια υπόθεση που ταλανίζει σχεδόν το σύνολο των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, καθώς ο αυθαίρετος τρόπος με τον οποίο οι πάροχοι ενέργειας επιχειρούν να επιβάλλουν ασύλληπτες χρεώσεις συναντά ήδη πολλές αντιδράσεις.

Στην υπόθεση που χειρίστηκε η δικηγόρος κυρία Νούκα, το Ειρηνοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση ξενοδοχειακής επιχείρησης ώστε να μη διακοπεί η ηλεκτροδότηση (και άρα η λειτουργία της), μέχρις ότου ξεκαθαριστεί εάν οφείλει να αποπληρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό λόγω ρήτρας αναπροσαρμογής.

Η επιχείρηση στην Αλεξανδρούπολη είχε συνάψει τον Απρίλιο του 2021 σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με ιδιώτη πάροχο, στην οποία είχε ρητά συμφωνηθεί σταθερή τιμολόγηση. Τον Δεκέμβριο του 2021 ο πάροχος άλλαξε μονομερώς τη σύμβαση και στον λογαριασμό χρονικής περιόδου από 1/12/2021 έως 31/12/2021 χρέωσε ποσό 4.197,73 ευρώ με την ένδειξη «ρήτρα αναπροσαρμογής».

Παρά τις αντιδράσεις της επιχείρησης, στον λογαριασμό που ακολούθησε για τη χρονική περίοδο από 1/1/2022 έως 31/1/2022 ο πάροχος εφάρμοσε εκ νέου ρήτρα αναπροσαρμογής, με αποτέλεσμα να υπολογίσει και να χρεώσει χρηματικό ποσό 3.902,78 ευρώ.

Καθώς οι αντιρρήσεις που υπέβαλε η επιχείρηση απορρίφθηκαν, αποφάσισε να αλλάξει πάροχο, καταβάλλοντας στον προηγούμενο μόνο το ποσό του λογαριασμού χωρίς τη ρήτρα. Επιπλέον, έλαβε για διάστημα μόλις εννέα ημερών, μέχρι την αλλαγή παρόχου, κι άλλο λογαριασμό με χρέωση ρήτρας αναπροσαρμογής 539,74 ευρώ.

Όμως, μετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, κατάφερε να κερδίσει την προσωρινή διαταγή μη ηλεκτροδότησης του ξενοδοχείου, μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει.

   
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards